Astăzi 20 Octombrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 07:00
Abonamente

Actualitate 8 Octombrie 2017, ora 15:52

#josdodonDodon le-ar fi promis transnistrenilor că, după alegerile din 2018, RM ar putea adera la Uniunea Euroasiatica

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

După alegerile din 2018 Republica Moldova ar putea deveni membră cu drepturi depline a Uniunii Euroasiatice, a declarat președintele Igor Dodon în timpul unei întrevederi cu reprezentanți ai societății civile din stânga Nistrului, la care au participat și reprezentanți ai Partidului Comuniștilor din regiune, transmite radiochisinau.md

Potrivit unui comunicat al acestei formațiuni, liderul comuniștilor transnistreni l-a întrebat pe Igor Dodon despre perspectivele aderării Republicii Moldova la Uniunea Euroasiatică, iar acesta ar fi răspuns că acest lucru va fi posibil după alegerile parlamentare din 2018.

„Igor Dodon a răspuns că în timpul apropiat Republica Moldova urmează să obțină statutul de observator în Uniunea Euroasiatică, iar chestiunea privind statutul cu drepturi depline va putea fi rezolvată după alegerile parlamentare din 2018”, potrivit comunicatului.Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook despre întrevederea de sâmbătă de la Holercani cu reprezentanţii societăţii civile din Transnistria, care a avut loc „în contextul dezvoltării ideii privind crearea unei Platforme de dialog social pentru împăcare şi conсiliere între cele două maluri ale Nistrului”.

El susține că a abordat situaţia actuală cu privire la Transnistria, precum şi problemele cu caracter politic, economic şi social, dar nu menționează nimic despre discuțiile privind posibila aderare a R. Moldova la Uniunea Euroasiatică.  

Amintim că la începutul lunii aprilie Igor Dodon a semnat un acord de colaborare cu Uniunea Economică Eurasiatică, dominată de Moscova, iar ulterior, a anunțat că liderii statelor membre ale acestei organizații au acceptat acordarea statutului de observator.

Premierul Pavel Filip declara în aprilie că Memorandumul de colaborare cu Uniunea Economică Eurasiatică semnat de Igor Dodon este un document nul, fără valoare juridică.

radiochisinau.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Octombrie 2017, ora: 17:37

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu Din editia print

Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe în dosarul primarului suspendat Dorin Chirtoacă, astfel acesta rămâne în continuare în arest la domiciliu, scrie deschide.md

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md