Politică

Dodon loveşte dur în UE şi îi face Rusiei declaraţii „unioniste”

Acesta a dat de înțeles că cei care impun țării noastre să accepte standardele și valorile străine sunt statele occidentale cu care Republica Moldova nu are nimic în comun. Mai mult, potrivit lui Dodon, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană a deteriorat relațiile cu Federația Rusă și a îngropat țara în sărăcie, corupție și în criză economică. Declarațiile au fost făcute astăzi la Forumul Economic Internațional, care se desfășoară în perioada 1-3 iunie la Sankt-Petersburg, la care era prezent si Vladimir Putin.

„Noi vom construi țara și viitorul nostru, reieșind din interesele naționale, ale cetățenilor și ale agenților economici. Republica Moldova nu va construi relații cu cei care se străduie să ne impună tot ce ne este absolut străin”, a declarat Dodon.

Președintele a accentuat că unicul partenerul strategic al Republicii Moldova este Federația Rusă, iar drumul nostru spre succes și prosperitate îl putem parcurge doar împreună cu Federația Rusă.

„Avem cu Rusia același drum și aceeași istorie multiseculară. Anul acesta am sărbătorit 25 de ani de relații diplomatice cu Rusia, dar de fapt, primele noastre relații diplomatice datează încă din secolul al XV-lea. Amintesc că Dimitrie Cantemir a fost una dintre persoanele de încredere a lui Petru cel Mare. Avem aceeași biserică ortodoxă, aceeași credință și nimeni nu ne va lua aceste valori. Unora nu le place, deaceea ne provoacă mereu să renunțăm la tot ce e al nostru și la relațiile cu Rusia. Dar împreună cu statul rus vom trece peste tot și vom deveni mai puternici”, a spus ferm președintele.

Totodată, Dodon a declarat că Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană a adus mai multe pagube de ordin social și economic Republicii Moldova.

„După ce Chișinăul a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, piața noastră a fost inundată cu produse europene, am pierdut 2/3 din exportul cu Federația Rusă, investițiile străine au scăzut de câteva ori, iar corupția a crescut semnificativ”, a mai adăugat Dodon.
Igor Dodon a mai enumerat, după cum pretinde el, succesele în relațiile cu Federația Rusă, pe care Republica Moldova le-a obținut după investirea sa în calitate de președinte al Republicii Moldova. Potrivit lui, forțele occidentale prin provocări permanente tind să întrerupă această minunată colaborare dintre Chișinău și Moscova. 

deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *