Astăzi 22 Ianuarie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 15:02
Abonamente

Editorial 28 Decembrie 2016, ora 11:00    Din editia print

Marime Font

Dodonizarea Moldovei și hoții în lege

În Republica Moldova a început un fenomen amplu de tembelizare, debilizare și regres mental cronic – acest termen are denumirea de dodonizare. Marele frustrat al politicii moldovenești a primit și el în sfârșit o funcție, una de mascotă-marionetă ce-i drept, însă asta nu i-a încurcat orgoliul lui Dodon să explodeze și să-l facă să se simtă un adevărat Napoleon.  

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Așa e cu cățeii vagabonzi, le arunci un ciolănel și ăștia se simt lupi adevărați. Așa că imediat ce a aflat că va fi președinte, Dodon a început a lătra, a scuipa cu înjurături și a debita prostii în care nici măcar el nu crede. Ar fi greu de crezut că după Voronin și Timofti Moldova poate avea un președinte și mai prost. Primul era un bețiv care debita prostii populiste ziua întreagă, al doilea a rămas în popor cu numele de Rață Mută... e foarte complicat să arăți prost pe lângă acești reprezentanți ai președinției, însă uite că Dodon o reușește. Noul președinte a atins cel mai jos nivel de stupiditate și se pare că nu are de gând să se oprească. Pentru că asta merge la public, pentru că asta instigă societatea la ură și o face să uite de problemele cu adevărat importante – de majorarea vârstei de pensionare, de intenția guvernului de a impozita moldovenii care muncesc în străinătate, de catastrofa economică și socială, de furtul miliardului și, mai nou, de legalizarea acestui furt.

În timp ce Dodon scoate fum și pară, niște băieți șmecheri pregătesc o lege care ar legaliza toate hoțiile demnitarilor din țară. Cică orice hoțoman, indiferent de cât a furat, poate veni cu un auto-denunț, și dacă achită statului 2 procente din ceea ce a furat atunci este curat ca lacrima. Frumos, nu? Toți bandiții și hoțomanii în costumașe de lux vor fi curați ca sfinții acum. Iar noi ne vom scoate ochii în continuare din cauza fumigenelor lansate de Dodon, și vom roade ultimele ciolane care au mai rămas. Deputații ne spun că această lege tinde să liberalizeze piața fiscală, însă tot ce face această lege este să lovească și mai tare în cei săraci și să-i ierte pe bandiții care nu s-au sfiit să fure milioane. Mai am o singură întrebare: dacă această lege va fi votată și va intra în vigoare, iar Vlad Filat ar recunoaște că a greșit, va fi oare acesta eliberat? Mai mult, avem în pușcăriile noastre persoane care fac ani grei pentru că au furat câțiva harbuji și un sac de cartofi. Dacă aceștia își recunosc vina și oferă statului două procente din sacul de cartofi și o felie de harbuz, vor fi ei oare eliberați? Sunt niște întrebări retorice, după cum vă dați seama. Dodonizarea Moldovei a început deja, luptăm cu iluziile etnice și legalizăm hoția. Frumos an va mai fi acest 2017.

Un articol de: Marin Basarab
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 22 Ianuarie 2018, de Răzvan Munteanu

Mass-media și securitatea națională. Lecția Belarusului

„Ucrainizarea” ar putea deveni o amenințare și pentru alte țări din regiune

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md