Astăzi 23 Octombrie 2017, Luni - Ultima actualizare la ora 19:07
Abonamente

Editorial 28 Decembrie 2016, ora 11:00    Din editia print

Marime Font

Dodonizarea Moldovei și hoții în lege

În Republica Moldova a început un fenomen amplu de tembelizare, debilizare și regres mental cronic – acest termen are denumirea de dodonizare. Marele frustrat al politicii moldovenești a primit și el în sfârșit o funcție, una de mascotă-marionetă ce-i drept, însă asta nu i-a încurcat orgoliul lui Dodon să explodeze și să-l facă să se simtă un adevărat Napoleon.  

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Așa e cu cățeii vagabonzi, le arunci un ciolănel și ăștia se simt lupi adevărați. Așa că imediat ce a aflat că va fi președinte, Dodon a început a lătra, a scuipa cu înjurături și a debita prostii în care nici măcar el nu crede. Ar fi greu de crezut că după Voronin și Timofti Moldova poate avea un președinte și mai prost. Primul era un bețiv care debita prostii populiste ziua întreagă, al doilea a rămas în popor cu numele de Rață Mută... e foarte complicat să arăți prost pe lângă acești reprezentanți ai președinției, însă uite că Dodon o reușește. Noul președinte a atins cel mai jos nivel de stupiditate și se pare că nu are de gând să se oprească. Pentru că asta merge la public, pentru că asta instigă societatea la ură și o face să uite de problemele cu adevărat importante – de majorarea vârstei de pensionare, de intenția guvernului de a impozita moldovenii care muncesc în străinătate, de catastrofa economică și socială, de furtul miliardului și, mai nou, de legalizarea acestui furt.

În timp ce Dodon scoate fum și pară, niște băieți șmecheri pregătesc o lege care ar legaliza toate hoțiile demnitarilor din țară. Cică orice hoțoman, indiferent de cât a furat, poate veni cu un auto-denunț, și dacă achită statului 2 procente din ceea ce a furat atunci este curat ca lacrima. Frumos, nu? Toți bandiții și hoțomanii în costumașe de lux vor fi curați ca sfinții acum. Iar noi ne vom scoate ochii în continuare din cauza fumigenelor lansate de Dodon, și vom roade ultimele ciolane care au mai rămas. Deputații ne spun că această lege tinde să liberalizeze piața fiscală, însă tot ce face această lege este să lovească și mai tare în cei săraci și să-i ierte pe bandiții care nu s-au sfiit să fure milioane. Mai am o singură întrebare: dacă această lege va fi votată și va intra în vigoare, iar Vlad Filat ar recunoaște că a greșit, va fi oare acesta eliberat? Mai mult, avem în pușcăriile noastre persoane care fac ani grei pentru că au furat câțiva harbuji și un sac de cartofi. Dacă aceștia își recunosc vina și oferă statului două procente din sacul de cartofi și o felie de harbuz, vor fi ei oare eliberați? Sunt niște întrebări retorice, după cum vă dați seama. Dodonizarea Moldovei a început deja, luptăm cu iluziile etnice și legalizăm hoția. Frumos an va mai fi acest 2017.

Un articol de: Marin Basarab
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Octombrie 2017, ora: 18:02

Câți bani a pierdut Starnet din cauza incendiului izbucnit duminică?

Câți bani a pierdut Starnet din cauza incendiului izbucnit duminică? Din editia print

Reprezentanții companiei Starnet au pierdut circa 7 milioane de lei în urma incendiului izbucnit în data de 22 octombrie la unul din cele două noduri principale de distribuție a internetului pentru clienții din toată Republica Moldova. Totodată, aceștia anunță că facturile...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Octombrie 2017, ora: 16:55

Ce a făcut Prinţul Charles la o oră după ce s-a născut Prinţul Harry

Ce a făcut Prinţul Charles la o oră după ce s-a născut Prinţul Harry

Acum, îşi iubeşte băieţii în egală măsură şi se bucură atunci când are ocazia să stea în prezenţa lor. Totuşi, situaţia nu a fost aşa încă de la naşterea lor. Într-un documentar prezentat de ”National Geographic”, Prinţesa Diana a...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 23 Octombrie 2017, de Răzvan Munteanu

Politica Rusiei de susținere a separatismului global: o armă cu 2 fețe

În ultimii ani, despre Federația Rusă s-a vehiculat în presa internațională ca despre cel mai mare susținător al mișcărilor secesioniste din Europa și nu numai.

() Citeşte tot articolul

Editorial 21 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Credință fără învățătură?

Un om credincios poate atinge sfințenia independent de nivelul de școlarizare sau numărul de cărți citite. Rugăciunea e școala lui.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md