Externe

Donald Tusk: UE a celor 27 de state membre trebuie să rămână unită pe parcursul negocierilor pentru Brexit

 „Trebuie să rămânem uniţi drept cele 27 de state membre ale UE. Numai atunci vom putea concluziona negocierile, ceea ce înseamnă că unitatea noastră este de asemenea în interesul Marii Britanii”, a afirmat Tusk reporterilor.

„Avem nevoie de asemenea de garanţii puternice pentru cetăţeni şi familiile lor, care vor fi afectaţi de Brexit de ambele părţi. Aceasta trebuie să fie prioritatea numărul unu a UE şi a Marii Britanii”, a adăugat acesta.

Acesta se referea la soarta celor trei milioane de cetăţeni ai UE ce trăiesc în Marea Britanie şi a celor 1 milion de britanici de pe continentul european, oficialii speră să ajungă la o rezoluţie în privinţa statutului acestor cetăţeni în urma Brexitului, până la sfârşitul lui 2017.

Guvernul Theresa May vrea un acord cu Uniunea Europeană post-Brexit, dar obţinerea acestuia va depinde de respectarea de către Marea Britanie a libertăţilor fundamentale comunitare – libertatea circulaţiei persoanelor, bunurilor, serviciilor şi capitalului. Theresa May a semnalat că ar putea finaliza negocierile cu UE fără ajungerea la un acord.

Angela Merkel a criticat "iluziile" unor lideri britanici care cred că Regatul Unit va avea aceleaşi drepturi ca o ţară membră a Uniunii Europene şi după separarea de Blocul comunitar.

mediafax.ro


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *