Astăzi 21 Ianuarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 16:28
Abonamente

Actualitate 12 Septembrie 2017, ora 15:04

PoliticăDorin Chirtoacă, despre referendumul de demitere din funcție: Suntem în campanie electorală sau cum?

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Dorin Chirtoacă, aflat în arest la domiciliu, și-a exprimat nedumerirea în legătură cu organizarea unui referendum de demitere a sa din funcția de primar al capitalei. 

„Asadar, referendum!
Vopseam astazi usa de la intrare, ultima ce mi-a ramas din reparatia de la casa parinteasca, si am aflat ca, pe langa arest si suspendare, avem si referendum. Deci suntem in campanie electorala, sau cum? Inseamna ca trebuie sa pot sa merg sa ma intalnesc cu alegatorii sau raportul pentru 10 ani de activitate o sa-l dau de aici pe pe varful casei de la Colonita pentru gainile, cainii si pisica din curte? Am spus de prin iunie ca s-ar putea ca dosarele sa fie un fel de "pregatire" pentru referendum. Bine, astazi terminam vopsitul si la subiect revenim zilele viitoare. Dar panou electoral avem deja, daca ceva!
Cateva precizari totusi:
1. Este cinic sa pui referendului de ziua de nastere a domnului Mihai Ghimpu. Cineva doreste sa-i faca un cadou? Aceasta denota nimicnicia si josnicia celor care l-au pus la cale, l-au trambitat, l-au trecut prin judecati si CMC, iar in acelasi timp confirma ca scopul lor este unul meschin si nu de a apara interese locuitorilor Chisinaului!
2. Conform regulilor democratiei, in caz de esec cei care au initiat referendumul, au semnat primii in fata primariei, au votat pentru acesta in CMC, dar si cei care l-au regizat, toti in mod normal, trebuie sa-si depuna demisia de onoare pentru risipa de bani publici, pentru deranjarea inutila a cetatenilor si pentru blocarea activitatii primariei in ultimii doi ani. O sa o faceti?”, a scris nedumerit Chirtoacă pe pagina sa de facebook.

Timpul reamintește că, astăzi, în cadrul ședinței primăriei, s-a decis organizarea unui referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă, care va avea loc pe 19 octombrie. Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md