Ultima oră

Dorin Chirtoacă gata să se ia frate de cruce cu Alexandru Tănase

Totodată, el a lăsat să se înţeleagă că formaţiunea sa ar putea să-i propună lui Alexandru Tănase revenirea în politică, după expirarea mandatului la Curtea Constituţională.

„Un judecător obiectiv, corect şi echidistant, cred ca ne-am putea lua fraţi de cruce cu Alexandru Tănase, pentru că avem aceleaşi viziuni sută la sută”, a declarat Dorin Chirtoacă ieri seara la emisiunea În profunzime de la PRO TV.

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care preşedintele Curţii Constituţionale a scris într-o postare pe facebook că această victorie a lui Chirtoacă este apropiata ca esență de cea din 2007. „Este a lui, indiferent de faptul place cuiva asta sau nu. Acum depinde de Dorin dacă aceasta victorie va fi doar a lui si a PL sau a locuitorilor municipiului Chișinău”, a declarat pe pagina sa de facebook Tănase.

Întrebat ce crede despre această postare, Dorin Chitoacă a răspuns că „presimte ziua când cu Alexandru Tănase şi oameni asemenea lui o să se reuşească realizarea dezideratelor Mişcării de renaştere a neamului din 89, inclusiv întregirea neamului, în cadrul UE”. „Atât eu, cât şi Domnia sa avem aceleaşi viziuni, simţim la fel şi avem o nelinişte atât timp, cât lucrurile nu sunt aduse la normalitate”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

În context, Dorin Chirtoacă a fost întrebat dacă Tănase, după expirarea mandatului ar putea reveni în politică şi eventual în Partidul Liberal, edilul capitalei a spus iniţial că ei pot să-şi facă bine datoria acolo unde sunt acum, dar ulterior a lăsat să se înţeleagă că ar putea fi făcută această ofertă, întrucât se simte frate de cruce cu acesta.

”Domnul Tănase nu de zile bune aplecat la CC, din cauză că se ducea proiectul european al alianţei. A înţeles că aceasta şansă acordată de cetăţeni în 2009 se duce pe apa sâmbetei şi acum avem datoria pentru a rezista în picioare şi de a ridica drapelul de jos”, a adăugat Dorin Chirtoacă.

Reamintim că Alexandru Tănase s-a numărat printre membrii fondatori ai Partidului Liberal Democrat din Moldova. Din 8 decembrie 2007 până la ieșirea din partid în 2011 el a fost prim-vicepreședinte al PLDM. Din octombrie 2011 el exercită și funcția de președinte al Curții Constituționale.
 
Sursa: moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *