Actualitate

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu

Procurorul Dumitru Robu, care instrumentează cazul a declarat că motivele care au stat la baza cererii prelungirii măsurii de arest sunt întemeiate.

De cealaltă parte, Dorin Chirtoacă spune că nu este o decizie legală: „Este o decizie absurdă și amuzantă. Este așa cum am spus mai devreme. Dacă doriți să mă îngropați măcar duceți mortul la groapă, dar nu duceți sicriul gol”

Avocata Tatiana Iovu a solicitat astăzi amânarea ședinței pentru a putea merge Dorin Chirtoacă la Comisia Electorală Centrală (CEC) să se înregistreze. Cu regret, cererea a fost respinsă.

Amintim că azi CECE a respins cererea de înregistrare a lui Dorin Chirtoacă în calitate de participant la referendumul cu privire la revocarea din funcție a primarului general.

Potrivit vicepreședintelui CECE, Vitalie Miron, cererea cu privire la înregistrare se depune personal, nu de un reprezentant, cum a fost în cazul lui Chirtoacă. Mai mult ca atât, în legislația electorală nu se regăsesc persoanele fizice care ar putea să se înregistreze în acest plebiscit.

„Codul electoral nu prevede procedura de înregistrare a participanților la referendumul local, iar în asemenea situație urmează a fi aplicată analogia legii. Articolul 41 (al.3) al Codului electoral prevede clar că declarațiile candidaților privind consimțământul lor de a candida se depun personal. În respectiva situație constatăm că nu a fost întrunită condiția menționată, ori demersul domnului Dorin Chirtoacă a fost prezentat și înaintat de o persoană împuternicită prin procură”, a declarat Miron.

Vicepreședintele CECE a mai adăugat că legislația electorală nu prevede careva înregistrarea persoanelor fizice în calitate de participanți la referendumul menționat, fiind indicate doar partidele și organizațiile social-politice ca subiecți care ar putea obține această calitate.

CECE Chișinău a anunțat că, începând cu 12 octombrie, formațiunile politice care vor să participe la campania electorală cu privire la referendumul de revocare din funcție a primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, pot să depună documentele de înregistrare în calitate de concurent electoral.

Documentele pot fi depuse până la data de 21 octombrie, inclusiv.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *