Moldova

Dosarul lui Vlad Filat va fi transferat către un alt complet de judecători

Pe motive că acel complet de judecători care urma să examineze marţi dosarul s-a abţinut, cauza penală urmează a fi repartizată unui alt judecător, iar ulterior va reîncepe aceeaşi procedură. „Au fost indicate diferite argumente de către judecători, care în concepţia acestora ar constitui un temei de incompatibilitate de a fi judecător în continuare pe acest dosar şi să examineze în fond acest caz”, a declarat procurorul Adriana Beţişor.

Procurorul a mai spus că tot astăzi a fost depus şi un demers privind prelungirea mandatului de arest în privinţa învinuitului Vlad Filat, însă întâi de toate urmează ca dosarul să fie repartizat unui alt judecător, iar ulterior să fie stabilită data şedinţei.

 Vlad Filat nu a fost prezent la şedinţă, pentru că potrivit avocaţilor, până în prezent nu a primit materialele cauzei penale, inclusiv rechizitoriul, astfel aflându-se în imposibilitatea de a le studia şi de a-şi pregăti apărarea.

Dosarul ex-premierului Vlad Filat a fost trimis în judecată săptămâna trecută. Procurorul anticorupţie Adriana Beţişor a comunicat că suma estimată pe capetele de acuzare expediate în instanţă este de 800 de milioane de lei. Dacă va fi găsit vinovat pe capetele de acuzare înaintate, fostul premier riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice. Vlad Filat a fost reţinut în luna octombrie, fiind învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Sursa: IPN
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *