Astăzi 19 Noiembrie 2017, Duminică - Ultima actualizare la ora 12:12
Partidul Liberal
Abonamente

Actualitate 10 August 2017, ora 16:22

FLASH / Blindatele Rusiei au ajuns la hotarul Europei. Ce pregătește Moscova

Marime Font

De la începutul lunii august au început mișcari pe scară largă de trupe și tehnica militara ruseasca pe toata linia frontierei europene a Federației Ruse, de la coasta Mării Baltice din St. Petersburg, la malul Mării Negre în Crimeea, se spune într-un material redactat de grupul de investigatii InformNapalm. 

El a explicat ca anumite manevre militare reprezinta pregatiri pentru agresiunea rusă împotriva statelor vecine: „Printr-o stranie coincidență, războiul ruso-georgian din 2008 a fost precedat de manevrele militare din luna iulie ale forțelor armate ruse – “Kavkaz-2008”.

De fapt, nu e nimic surprinzător. Manevrele militare sunt camuflajul perfect pentru desfășurarea contingentului necesar pentru participarea la un conflict armat. În 2014, Federația Rusă a arătat că exercitiile militare pot servi ca acoperire nu numai pentru pregătirea de război, dar, de asemenea, pentru războiul în sine.De aceea, fiecare manevra militara ruseasca este o potențială amenințare pentru țările vecine. Aceasta poate fi pur și simplu un exercitiu, dar poate fi si parte a unui plan de agresiune – deschisa sau hibridă. Următoarele exerciții rusești majore „Zapad-2017“ vor începe la granițele noastre în septembrie…”.

La rândul său, voluntarii grupului de investigatii InformNapalm, care monitorizeaza rețelele sociale din Rusia, analizand fotografiile postate au constatat că, de la începutul lunii august 2017, a început o mișcare pe scară largă de tehnica militara ruseasca pe toata linia frontierei europene a Rusiei. InformNapalm oferă o serie de marturii video si foto care detaliaza concluziile lor: 02.08.2017. Tehnica militara rusa la stația de cale ferată „Liski“, regiunea Voronej


03.08.2017. Tehnica militara la stația de cale ferată „Neklinovka“, regiunea Rostov


03.08.2017. Gara „Serghiev Posad“, regiunea Moscovei


05.08.2017. Stația de cale ferată „Krasnodar-1“, ținutul Krasnodar


07.08.2017. Stația de cale ferată „Zimovniki“, regiunea Rostov 07.08.2017. Stația de cale ferată din orașul Samara 07.08.2017. Coloana la Sankt-Petersburg 07.08.2017. Barajul centralei hidroelectrice Volga, regiunea Volgograd 07.08.2017. Coloana în Crimeea ocupata 08.08.2017. Stația de cale ferată „Nerehta”, regiunea Kostroma
08.08.2017. Stația de cale ferată „Rossosh“, regiunea Voronej Pentru a stopa agresiunea rusa, Ucraina are nevoie de arme defensive moderne, care sa faca fata în mod eficient gruparii de blindate desfășurate de-a lungul graniței ucraineano-ruse. Exercițiile Zapad-2017 pot fi un pas spre ocupația și atragerea Belarusului în conflictul armat, crede InformNapalm.

„Probabil că acest transfer masiv de blindate grele din Rusia, spre granița cu Ucraina, a fost cauza recomandărilor recente ale Pentagonului de a oferi Ucrainei arme antitanc și antiaeriene, care sa sporeasca capacitățile de apărare și sa previna invazia rusa. Printre posibilele livrari se precizeaza și armele anti-tanc Javelin. În 2014, armata rusa a invadat și a ocupat 7% din teritoriul Ucrainei. Dar Rusia nu și-a atins scopul primar – controlul întregII UcrainE. Soluțiile diplomatice, propuse de pe pozitie de slăbiciune, care recurg doar la argumente de drept internațional, nu sunt percepute de conducerea Rusiei ca fiind suficient de puternice. Doar o UcrainA puternică și o poziție dură a comunității internaționale sunt în măsură să calmeze agresorul. Pentru a parafraza o expresie populară: „Un cuvant bun si un Javelin sunt mai convingătoare decât doar un cuvânt bun“ – au concluzionat autorii materialului.


10tv.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

 


 

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Din lac în puț

Atunci când se ivește prilejul să călătoresc, fie şi pentru câteva zile, prefer să mă rup de tot ce se întâmplă în R. Moldova. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md