Astăzi 13 Decembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 19:21
Abonamente

Opinii & Editoriale 10 Martie 2017, ora 07:43

Marime Font

Dragi bărbați, NU înseamnă NU!

 An de an jurnaliștii se întrec în calificative (deseori stupide, umilitoare și odioase) pentru a descrie cât mai patetic femeile. Și anul acesta am auzit astfel de calificative din partea presei, lansate cu ocazia sărbătorii de 8 martie. Cele mai stupide și periculoase îmi par declarațiile (încrezute) că toate femeile sunt un mister, iar atunci când o femeie spune nu, asta înseamnă da. 

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Acest text nu este dedicat femeilor, ci mai degrabă bărbaților, celor care în fiecare an de 8 martie își aduc aminte de mame, surori, soții și iubite și cred că trei lalele în cruce le vor face pe acestea mai fericite.

Dragi bărbați, sunteți patetici și ipocriți. V-am văzut îmbulzindu-vă la gheretele de flori de parcă era sfârșitul lumii. Asta în timp ce în restul anului considerați femeia doar un obiect al vostru: un obiect care trebuie să vă hrănească, să vă facă curat în casă, să vă educe copiii și să-și știe locul. Și da, femeia nu este un mister, iar nu înseamnă nu. Indiferent dacă o femeie este sexy, plină de vicii, dependentă de alcool sau e nimfomană – ea nu vrea să fie violată. Și atunci când îți răspunde cu nu la avansurile tale sexuale, nu e loc de niciun mister – e vorba de un nu categoric.
Miercuri a fost 8 martie, joi – florile deja s-au ofilit, iar bărbații au revenit la misoginismul zilnic, la glumele sexiste și avansurile bădărane. Marșul „NU înseamnă NU” a trecut pe neobservate. O mare parte a presei avea altceva de monitorizat: misterele, erotismul, fustele scurte și cozile de la flori. Iar de joi am revenit la normalitate, la femei bătute și violate, la misogini sexiști și bădărani alfa-masculi, la discriminare și sclavie patriarhală.P.S. Nu știu dacă le-a felicitat cineva cu 8 martie pe fetele violate de Stanislav Florea de la Internatul Psihoneurologic din Bălți. Vă reamintesc că violatorul lor este încă în libertate, și probabil va mai fi mult timp la felul în care lucrează justiția noastră. Probabil fetele au avut un 8 martie de coșmar, însă noi, bărbații, am uitat de ele. Pentru că nu ne pasă de femei și suntem ok cu violul, însă, pe 8 martie, an de an, îmbrăcăm masca respectului ca niște ipocriți adevărați și ne facem că iubim femeile. Florea cu siguranță și-a felicitat soția și i-a adus un buchet mare de flori, vreo 17 trandafiri, după numărul fetelor pe care le-a violat. Vreau s-o felicit și eu pe soția violatorului Florea, ea e o femeie adevărată, victimele soțului ei sunt doar niște „proaste” pline de mister pentru care nu înseamnă da.
 

Un articol de: Marin Basarab
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md