Astăzi 22 Octombrie 2017, Duminică - Ultima actualizare la ora 01:41
Abonamente

Opinii & Editoriale 10 Martie 2017, ora 07:43

Marime Font

Dragi bărbați, NU înseamnă NU!

 An de an jurnaliștii se întrec în calificative (deseori stupide, umilitoare și odioase) pentru a descrie cât mai patetic femeile. Și anul acesta am auzit astfel de calificative din partea presei, lansate cu ocazia sărbătorii de 8 martie. Cele mai stupide și periculoase îmi par declarațiile (încrezute) că toate femeile sunt un mister, iar atunci când o femeie spune nu, asta înseamnă da. 

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Acest text nu este dedicat femeilor, ci mai degrabă bărbaților, celor care în fiecare an de 8 martie își aduc aminte de mame, surori, soții și iubite și cred că trei lalele în cruce le vor face pe acestea mai fericite.

Dragi bărbați, sunteți patetici și ipocriți. V-am văzut îmbulzindu-vă la gheretele de flori de parcă era sfârșitul lumii. Asta în timp ce în restul anului considerați femeia doar un obiect al vostru: un obiect care trebuie să vă hrănească, să vă facă curat în casă, să vă educe copiii și să-și știe locul. Și da, femeia nu este un mister, iar nu înseamnă nu. Indiferent dacă o femeie este sexy, plină de vicii, dependentă de alcool sau e nimfomană – ea nu vrea să fie violată. Și atunci când îți răspunde cu nu la avansurile tale sexuale, nu e loc de niciun mister – e vorba de un nu categoric.
Miercuri a fost 8 martie, joi – florile deja s-au ofilit, iar bărbații au revenit la misoginismul zilnic, la glumele sexiste și avansurile bădărane. Marșul „NU înseamnă NU” a trecut pe neobservate. O mare parte a presei avea altceva de monitorizat: misterele, erotismul, fustele scurte și cozile de la flori. Iar de joi am revenit la normalitate, la femei bătute și violate, la misogini sexiști și bădărani alfa-masculi, la discriminare și sclavie patriarhală.P.S. Nu știu dacă le-a felicitat cineva cu 8 martie pe fetele violate de Stanislav Florea de la Internatul Psihoneurologic din Bălți. Vă reamintesc că violatorul lor este încă în libertate, și probabil va mai fi mult timp la felul în care lucrează justiția noastră. Probabil fetele au avut un 8 martie de coșmar, însă noi, bărbații, am uitat de ele. Pentru că nu ne pasă de femei și suntem ok cu violul, însă, pe 8 martie, an de an, îmbrăcăm masca respectului ca niște ipocriți adevărați și ne facem că iubim femeile. Florea cu siguranță și-a felicitat soția și i-a adus un buchet mare de flori, vreo 17 trandafiri, după numărul fetelor pe care le-a violat. Vreau s-o felicit și eu pe soția violatorului Florea, ea e o femeie adevărată, victimele soțului ei sunt doar niște „proaste” pline de mister pentru care nu înseamnă da.
 

Un articol de: Marin Basarab
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Octombrie 2017, ora: 15:46

Un sector de poliție din Chișinău va avea spațiu de joacă pentru copii

Un sector de poliție din Chișinău va avea spațiu de joacă pentru copii

La 19 octombrie a fost redeschis sectorului de poliție nr. 3, din sectorul Buiucani al mun. Chișinău, care a fost complet renovat și dotat în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând tuturor cetățenilor acces liber și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Octombrie 2017, ora: 14:17

Lavrov: Armele nucleare ale SUA din Europa trebuie să revină pe teritoriul american

Lavrov: Armele nucleare ale SUA din Europa trebuie să revină pe teritoriul american

Scutul antirachetă care este construit de Washington în străinătate constituie o problemă esențială pentru Rusia și China, a afirmat vineri, la Moscova, ministrul de externe rus Serghei Lavrov, relatează Reuters.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Credință fără învățătură?

Un om credincios poate atinge sfințenia independent de nivelul de școlarizare sau numărul de cărți citite. Rugăciunea e școala lui.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md