Actualitate

Drumurile din România au fost acoperite de zăpadă. Mulţi şoferi de TIR s-au văzut nevoiţi să tragă pe dreapta

Şapte judeţe din sudul şi sud-vestul ţării vecine sunt, până joi seară, sub cod gaben de vreme rea. Iar pentru alte trei judeţe a fost emisă miercuri seară o atenţionare de vânt puternic.

Şoferii nu s-au mai gândit că în aprilie, înainte de Paşte, ar putea întâmpina probleme că în miezul iernii. Aşa că au pierdut ore bune pe drum, deoarece nu aveau maşinile echipate corespunzător.

Pe o asemenea vreme, mulţi şoferi de TIR s-au văzut nevoiţi să tragă pe dreapta. "Am cauciucuri noi, dar dacă nu e dat cu nimic, cu nimic", spune un şofer.

Pe timpul nopţii, ninsorile s-au intensifiat. Pe DN 73, ce leagă Rasnovul de Predeal, zăpadă de pe carosabil a ajuns la 20 de centimeti.

Şi miercuri, în timpul zilei, zăpadă a creat probleme pe mai multe şosele din ţară. În Prahova, Covasna şi Harghita a nins fără încetare câteva ore.
Pentru câteva ceasuri, în Pasul Rucăr – Bran, care face legătură între Braşov şi Piteşti, poliţiştii au restricţionat miercuri accesul maşinilor de mare tonaj, care riscau să rămână oricând blocate pe serpentine.

Şi traficul feroviar a fost afectat de ninsori. Un tren, care venea de la Sibiu la Bucureşti, a rămas înţepenit pe linie în dreptul localităţii Timişul de Jos, în judeţul Braşov. Mecanicul a lovit un copac prăbuşit pe linia de alimentare şi imediat s-a produs un scurt-circuit la locomotivă electrică. Şi în zona Bran, stratul de zăpadă a depăşit 10 centimetri. Grav este că vremea rămâne la extreme şi în următoarele zile.

sursa: protv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *