Actualitate

După ce Chirtoacă a fost criticat, Apă Canal va reabilita staţia de epurare din Chişinău

Valoarea lucrărilor ce ar urma să fie efectuate este de 24,2 milioane de euro, iar licitaţia a fost organizată în cadrul Programului de Dezvoltare a Serviciilor de Alimentare cu Apă din municipiul Chişinău, implementat cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Băncii Europene de Investiţii (BEI) şi Facilitatea de Investiţii pentru Vecinătate (FIV).

Amintim că depunerea ofertelor a avut loc pe data de 10 Noiembrie 2016 la care au participat 15 companii internaţionale din 13 ţări: România, Ucraina, Austria, Franţa, Germania, Italia, Turcia, Bulgaria, Polonia, China, Israel, Slovenia, Cehia.

Ofertele au fost variate şi au oscilat între 18,9 milioane euro şi 37,7 milioane euro

Apă-Canal menționează că firma câştigătoare s-a conformat tuturor cerinţelor stipulate în Caietul de Sarcini, este pe deplin capabilă să îndeplinească lucrările, iar preţul oferit se plasează în limita bugetului estimat conform Planului de Procurări al Programului de Investiţii Prioritare.

Contractul prevede reabilitarea structurilor existente pe linia apei (decantoare primare, bazine de aerare cu nămol activ, decantoare secundare), construcţia unei noi staţii de pompare a apelor uzate şi a deznisipatoarelor, precum şi construcţia liniei noi de tratare a nămolului (îngroşătoare, metantancuri, centrifuge).

Durata de executare a contractului este de 900 de zile. 

De notat că Passavant Energy & Environment (fostă Passavant-Roediger) are o istorie de 175 de ani şi a dezvoltat tehnologii și procese inovatoare în tratarea apelor uzate menajere, nămolurilor, apei și a apelor reziduale industriale, incluzând tehnologia internațională de digestie a namolului. O tehnologie de separare a lamelelor este un proces de ultimă generație, utilizat în tratarea apei.

mold-street.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *