Internațional

E-mail FALS! Şeful Stratford NU şi-a dat demisia!

După anunţul Wikileaks, a fost trimis şi un mesaj de pe adresa de e-mail a şefului Stratford, George Friedman, prin care acesta anunţa că demisionează.

"Dragi parteneri loiali Stratford şi clienţi, vă informez cu mare dezamăgire că voi demisiona din funcţia de CEO Stratford. Vă asigurăm că această decizie nu a fost una uşoară, dar, în lumina evenimentelor recente, în special publicarea unor e-mail-uri ale companiei noastre de către WikiLeaks, am decis că retragerea mea este în interesul Stratford şi a bazei de clienţi. Vreau să subliniez că această decizie nu va avea niciun efect asupra activităţii Stratford sau membrilor săi. În ceea ce priveşte ultima scurgere de informaţii, Stratford controlează pe deplin situaţia. Cu toate acestea, în timp ce eu nu pot să-mi asum responsabilitatea personală pentru acest incident, trebuie să recunosc că au existat nişte greşeli", ar fi fost mesajul transmis de George Friedman.  

Însă ulterior s-a constatat că e-mail-ul trimis de CEO-ul Stratford, nu îi aparţine lui George Friedman şi este un fals. Într-o declaraţie de presă, se menţionează că Friedman nu a demisionat şi că publicarea email-urilor furate reprezintă o încercare de inimidare şi de reducere la tăcere. 

La începutul anului, directorul executiv şi fondatorul Stratford, George Friedman, a confirmat faptul că din baza de date a firmei au fost furate mai multe e-mailuri, precizând, însă, că autorii atacului informatic nu vor găsi nimic semnificativ. 

Potrivit Wikileaks, fişierele ce vor fi făcute publice conţin "informaţii despre atacurile guvernului SUA împotriva lui Julian Assange şi Wikileaks şi încercările Stratford de a submina WikiLeaks".

Stratford se descrie ca fiind un furnizor pe bază de abonament de analize geopolitice, cu o strategie de strângere de informaţii bazată pe tehnici ale serviciilor secrete. 

După capital.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *