Astăzi 12 Decembrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 11:18
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 17 Februarie 2017, ora 14:42

Economia Transnistriei, în declin | În februarie veniturile prognozate nu vor acoperi nici jumătate din cheltuieli

Marime Font

Situația economică din regiunea transnistreană continuă să se înrăutățească. În luna februarie a.c., veniturile prognozate la buget nu vor acoperi nici în jumătate cheltuielile regiunii.

Experții susțin că mai mulți factori au condus la această stare de lucruri, dar că regiunea separatistă din stânga Nistrului ar putea rămâne pe linia de plutire încă un timp nedeterminat.
În bugetul regiunii transnistrene în luna februarie sunt prognozate venituri de aproximativ 114 milioane de ruble transnistrene, adică aproximativ 10 milioane de dolari, în timp ce cheltuielile sunt de aproximativ 243 de milioane de ruble, potrivit așa-numitului minister al finanțelor de la Tiraspol, citat de Novosti PMR.

Șeful guvernului nerecunoscut al regiunii, Alexandr Martînov a convocat o ședință la care s-a discutat situația economică, în special acoperirea cheltuielilor bugetare din domeniul social, iar una din soluțiile identificate ar fi fondurile de stat.Situația economică a regiunii s-a înrăutățit semnificativ în ultimii ani atât din cauza situației politice instabile din regiune, a celei economice din Federația Rusă, dar și a problemelor mari economice interne, a comentat pentru Radio Chișinău analistul economic Alexandru Fala.
Totuși, Alexandru Fala menționează că regiunea s-ar putea menține încă mult timp pe linia de plutire, având câteva surse de venituri – exporturile în Uniunea Europeană, comerțul cu partea dreapta a Nistrului, dar și sprijinul financiar, chiar dacă mai mic, din Federația Rusă.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Pavel Păduraru

Întrebarea de care fug procurorii: de ce Gorbunțov nu a fost arestat?

Recent, în țara noastră a mai avut loc o minune. Dar aşa cum la noi minunile nu mai reprezintă excepții, ci lucruri ordinare, am putea să le numim fleacuri. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Sărbătorile și postul

Posturile, cred că acest lucru e limpede pentru oricine, nu mai sunt ținute ca pe vremuri. Poate în particular sau în mănăstiri mai există astfel de nevoitori. La noi, în schimb, creștinii căldicei, postul a rămas doar evitarea oricăror proteine animale.

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Decembrie 2017, de Dan Nicu

La plecarea unei Epoci

În aceste zile de decembrie, întreaga naţiune română deplânge dispariţia dintre noi a celui care a fost Majestatea sa Regele Mihai I. Suveranul s-a stins din viaţă în Elveţia, la reşedinţa sa, în ziua de marţi, 5 decembrie. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 9 Decembrie 2017, de Ana Gabor

Povestea ultimului rege

Născut la 25 octombrie 1921, regele Mihai a adus o mare bucurie în familia sa, dar și în întreaga țară.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md