Astăzi 17 Octombrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 08:32
Abonamente

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 17 Februarie 2017, ora 14:42

Economia Transnistriei, în declin | În februarie veniturile prognozate nu vor acoperi nici jumătate din cheltuieli

Marime Font

Situația economică din regiunea transnistreană continuă să se înrăutățească. În luna februarie a.c., veniturile prognozate la buget nu vor acoperi nici în jumătate cheltuielile regiunii.

Experții susțin că mai mulți factori au condus la această stare de lucruri, dar că regiunea separatistă din stânga Nistrului ar putea rămâne pe linia de plutire încă un timp nedeterminat.
În bugetul regiunii transnistrene în luna februarie sunt prognozate venituri de aproximativ 114 milioane de ruble transnistrene, adică aproximativ 10 milioane de dolari, în timp ce cheltuielile sunt de aproximativ 243 de milioane de ruble, potrivit așa-numitului minister al finanțelor de la Tiraspol, citat de Novosti PMR.

Șeful guvernului nerecunoscut al regiunii, Alexandr Martînov a convocat o ședință la care s-a discutat situația economică, în special acoperirea cheltuielilor bugetare din domeniul social, iar una din soluțiile identificate ar fi fondurile de stat.Situația economică a regiunii s-a înrăutățit semnificativ în ultimii ani atât din cauza situației politice instabile din regiune, a celei economice din Federația Rusă, dar și a problemelor mari economice interne, a comentat pentru Radio Chișinău analistul economic Alexandru Fala.
Totuși, Alexandru Fala menționează că regiunea s-ar putea menține încă mult timp pe linia de plutire, având câteva surse de venituri – exporturile în Uniunea Europeană, comerțul cu partea dreapta a Nistrului, dar și sprijinul financiar, chiar dacă mai mic, din Federația Rusă.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (I)

Există autori care reușesc să se impună ca mari scriitori cu un singur volum sau chiar un singur poem. Însă lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu pe cât pare.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 16 Octombrie 2017, de Ana Gabor

Mandat de la Dumnezeu sau de la Putin?

„Putin, te iubim! Noi ca tine vrem să fim!” (Zicală din Sadova)

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Ziua orașului

Se apropie ziua orașului, motiv de bucurie pentru mulți dintre noi. Concerte, ziua vinului și câte ceva gratuit ca oamenii să fie mulțumiți. De obicei muzica e fără plată pentru cetățeni, iar muzicienii primesc onorarii de la primărie.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (IV). Românii/ moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Scriam săptămâna trecută că voi reveni pentru o relatare asupra experiențelor trăite în acest an cu Expedițiile Memoriei în Siberia, acolo unde am mers pentru un studiu asupra istoriei comunităților de români/moldoveni din regiunea Irkutsk și ținutul Krasnoiarsk.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Octombrie 2017, de Răzvan Munteanu

Muzica, sportul şi schimbul de informaţii - politici de coeziune socială pe ambele maluri ale Prutului

În România, despre „frații de peste Prut” am auzit vorbindu-se încă din clasa primară, iar mesajul „Basarabia e România” răzbate acum scris pe zidurile din orașe, drumuri naționale, în apropierea monumentelor istorice sau turistice, în timp ce...

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul