Astăzi 13 Decembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 19:21
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 20 Martie 2017, ora 14:52

Șeful spionilor germani: „Amenințarea rusească a devenit mai actuală”

Marime Font

Șeful Serviciului de Informații Federal al Germaniei (Bundesnachrichtendienstes – BND), Bruno Kahl a declarat într-un interviu acordat revistei Der Spiegel că amenințarea rusească a devenit mai actuală.

Răspunzând la întrebarea publicației, ce reprezintă o amenințare majoră pentru Germania – „Statul Islamic” sau Rusia, Kahl a spus: „Eu cred că terorismul este in top pe lista amenințărilor. În randul populației preocupările în acest sens sunt cele mai mari (…) .. Dar și amenințarea rusă a devenit mai actuală. De aceea, o luam foarte in serios. Nu este numai amenințarea propagandei, este și o revenire pe ordinea de zi a tuturor subiectelor privind armele convenționale”.

„Mai exact, prin asta vreau să spun tot ceea ce se întâmplă în armată și înarmarea – a continuat Kahl – În special, Rusia și-a dublat puterea de luptă la granița de vest, și nu doar cu sisteme „Iskander”. Un număr mare de avioane și dispozitive letale sunt concentrate în regiunea Crimeea. Același lucru se poate spune și despre armele convenționale. Toate acestea nu pot fi considerate ca o apărare de Occident – aici trebuie sa vedem și o amenințare potențială”, – a subliniat șeful BND.„O armata de tancuri exista în vestul Rusiei, iar în timpul exercițiului militar denumit „Zapad-2017″ va intra una si pe teritoriul Belarus. Mă întreb dacă se poate justifica asta doar din considerente exclusiv defensive” – ​​a spus Kahl.

De asemenea, șeful spionilor germani a avertizat și despre încercările Rusiei de a interveni în viitoarele alegeri din Germania, dupa exemplul SUA.

„Noi trebuie să pornim de la faptul că acest lucru se poate întâmpla. În trecut, am văzut lucruri similare nu numai în Germania, ci și în alte regiuni ale Europei, unde au loc alegeri. Scopul lui Putin rămâne același: în ciuda schimbărilor din Statele Unite ale Americii și a „Brexit-ului”, guvernul german continuă politica de sancțiuni față de Rusia, și Putin cu plăcere ar opri această situație. Pentru el este logic sa faca unele ”investitii”, ca alegerile pentru Bundestag sa conduca la schimbări. Acest lucru ar putea fi un motiv”, a conchis Bruno Kahl. 

paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md