Astăzi 14 Decembrie 2017, Joi - Ultima actualizare la ora 09:59
Abonamente

Actualitate 5 Decembrie 2017, ora 09:43

Elevii sunt îndemnați să participe la concursul „Scrisoare mamei”

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Elevii din clasele gimnaziale și liceale, atât vorbitorii de limbă română, cât şi de limbă rusă, sunt îndemnați să participe la concursul național de creație „Scrisoare mamei”, desfăşurat de către Direcția municipală educație, tineret şi sport, transmite IPN.

Scrisorile, în format electronic, vor fi trimise la adresa de e-mail: scrisoaremamei@gmail.com (limba română), pismomame2015@gmail.com (limba rusă), până pe data de 25 februarie.

Potrivit DGETS, concursul are drept scop sensibilizarea tinerei generații, promovarea creativității, identificarea şi promova tinerelor talente. Concursul va atrage atenția publicului la realitățile existente şi are drept scop motivarea tinerilor de a-şi respecta părinții, persoanele care le-au dat viață, de a valorifica familia, de a le cultiva valori social-umane.„Astăzi sunt multe posibilități de comunicare dintre copiii şi părinții aflați la distanță, cum ar fi site-urile de socializare: skype, twitter, odnoklassniki, facebook ș.a. De multe ori, discuțiile lor prin intermediul acestor tehnologii se reduc la problemele materiale. Scrisoarea este cel mai reușit instrument de a-l motiva pe copil să-şi deschidă sufletul, să dea frâu liber imaginației. Este important să vedem ce simte şi cum gândește un copil”, se menționează într-un comunicat de presă remis de Direcție.

Pentru premierea autorilor celor mai bune lucrări vor fi acordate câte trei distincții la fiecare categorie şi premii bănești: 2000 de lei (locul I), 1500 de lei (locul II) şi 1000 de lei (locul III). De asemenea, vor fi oferite cinci premii a câte 500 de lei. Înmânarea premiilor şi altor distincții va avea loc în municipiul Chişinău, în cadrul unei solemnități speciale. Locul, data şi ora festivității vor fi anunțate din timp.

Concursul este organizat în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei, Facultatea de Litere a USM şi Asociaţia Obșteasca „Platforma Socrate”. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 14 Decembrie 2017, ora: 04:13

MAŞINILE MÂNATE...

MAŞINILE MÂNATE... Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md