Actualitate

Elevilor ghiozdane anti-glonţ şi panouri balistice pe sub hainele. Unde vor fi toate acestea

 Pentru început proiectul se va desfăşura în „Florida Christian school” din Miami. Site-ul instituţiei private oferă pentru o sumă modică de 120 de dolari ”panouri balistice” de introdus sub haine sau chiar într-un dosar din ghiozdan pentru a proteja corpul de eventuale împuşcături. O idee care ar părea nebunească şi care totuşi naşte o urgenţă concretă: aceea că sunt prea mulţi morţi din pricina armelor de foc, de multe ori ucişi chiar în şcoli.

Potrivit şefului siguranţei în şcoală, George Gulla, aceste articole ar garanta ”un alt nivel de protecţie” tinerilor elevi: ”Profesorii au fost instruiţi să înveţe copiii să foloseaască ghiozdanele ca scuturi pentru a se proteja”, a spus acesta pentrru CNN. Potrivit şcolii, reacţia familiilor a fost ”majoritar favorabilă”.

După cum scrie Los Angeles Times, "în ultimii 5 ani au avut loc cel puţin 200 de atentate cu împuşcături în şcolile din Statele Unite. În consecinţă, piaţa articolelor de protecţie împotriva gloanţelor a crescut vertiginos. Chiar şi printre clienţii cei mai tineri".

Sursa: Evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *