Ungheni

Emoţii, patimi şi nedumeriri vizavi de stadionul din Ungheni

Lucrările, în mare parte, au fost efectuate, iar la finele lunii noiembrie, o comisie de recepţie, instituită de conducerea raionului Ungheni, s-a deplasat la faţa locului. „Toate lucrările s-au făcut conform proiectului”, a subliniat Gheorghe Casian, responsabil tehnic. S-o fi făcut conform proiectului, dar calitatea lasă de dorit. Cel puţin, aşa a dat de înţeles Constantin Iutiş, consilier raional, membru al comisiei de recepţie. „Nu s-au respectat întocmai lucrările. S-a făcut totul în grabă. Ce fel de calitate este aceasta? Unde te întorci, sînt numai borţi. Nu e calitate, e cheltuială de bani”, a spus dînsul pe un ton iritat.

În replică, preşedintele raionului, Iurie Toma, el şi preşedinte al comisiei de recepţie, a atenţionat că nu e vorba de un teren pe care vor circula maşini de 20 de tone, ci de un teren de fotbal.

Totuşi, denivelările sînt evidente, iar asfaltul, pe anumite porţiuni, e de o culoare mai deschisă. Asupra acestor lacune a şi insistat Constantin Iutiş.

„Am văzut denivelările. Trebuie fixate, iar în primăvară – înlăturate”, a menţionat Alexandru Ambros, primarul de Ungheni, şi el membru al comisiei. „Vom vedea ce se va întîmpla cu terenul pe timp de iarnă. Spre finalizare, sînt convins că vor dispărea toate problemele şi vom avea calitate”, a adăugat şi Iurie Toma.

De notat că, pînă în prezent, au fost cheltuite circa două milioane de lei pentru perna de zgură, bani oferiţi de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM). Potrivit lui Iurie Toma, Consiliul raional va investi 900 mii de lei, dar pe etape.

Per total, pentru a avea la Ungheni un stadion bun, cu tribune şi vestiare noi, va fi nevoie de circa opt milioane de lei.

Între timp, membrii unui grup de iniţiativă, care a venit cu ideea reconstrucţiei stradionului, au expediat o scrisoare lui Iurie Toma, mulţumindu-i „pentru munca depusă”. „Sperăm că, cu acelaşi entuziasm, veţi continua lucrările de finisare a stadionului”, se arată în scrisoarea semnată de „veterani ai fotbalului, antrenori, suporteri, fotbalişti, copii şi juniori”, în total 14 persoane.

„Nu e cazul să vorbim de meritele doar ale unei singure persoane în realizarea acestui proiect, căci sînt implicate mai multe instituţii, dar şi federaţia de profil. Apreciez eforturile care se depun, dar ar trebui să ne menţinem în limita bunului simţ”, a subliniat Petru Langa, preşedintele Federaţiei Raionale de Fotbal, numele căruia, de altfel, nu se regăseşte printre semnatarii scrisorii.

Urmare a solicitării grupului de iniţiativă, Consiliul raional Ungheni a deschis, recent, un cont pentru granturi, sponsorizări şi donaţie pentru construcţia stadionului cu pricina. „Noi nu doar cerem, dar vrem şi să ajutăm”, spun aceştia, promiţînd că-şi vor aduce contribuţia lor financiară.

expresul.com
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *