Actualitate

Erdogan va efectua o vizită în Rusia în 9 august, confirmă un vicepremier turc

Președintele Erdogan a „confirmat faptul că la 9 august va fi la Sankt-Petersburg. Astăzi suntem aici pentru ca în cel mai scurt timp și într-un ritm cât mai rapid să normalizăm relațiile dintre țările noastre, întrerupte la 24 noiembrie 2015”, a declarat vicepremierul turc.

Cu această ocazie, el a mulțumit Rusiei pentru sprijinul acordat autorităților Turciei în timpul loviturii de stat militare eșuate la 15 iulie.

În plus, Simsek a anunțat că Ankara a prezentat un raport Moscovei privind măsurile de securitate pentru reluarea zborurilor charter ruse către Turcia. El a pledat pentru o normalizare cât mai rapidă a relațiilor dintre cele două țări, afectate de doborârea unui bombardier rusesc Su-24 de către aviația turcă la granița cu Siria în noiembrie trecut.

La rândul său, vicepremierul rus a confirmat că o întrevedere între președinții Rusiei și Turciei va avea loc în prima decadă a lunii august.

La 29 iunie, președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au avut o convorbire telefonică în timpul căreia au convenit să ia măsuri pentru normalizarea relațiilor dintre cele două țări, precum și asupra unei întâlniri personale. Putin i-a spus lui Erdogan că mesajul său a creat condițiile prealabile pentru reluarea colaborării.

În mesajul din 27 iunie, la care se referea Putin, președintele turc cerea scuze pentru moartea pilotului Su-24, exprimându-și totodată dorința de a restabili relațiile cu Rusia. 

agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *