Timpul Local

Este stabilit: primarul de Cocieri a fost otrăvit

Sergiu Nârca spune că expertiza a fost efectuată de specialişti în trei ţări- Austria, Ucraina şi Belarus – care au ajuns la aceeaşi concluzie: primarul a fost otrăvit cu o substanţă extrem de periculoasă care atacă, în primul rând, sistemul nervos. Victima consideră că prin otrăvirea cu această substanţă se dorea deteriorarea sănătăţii sale din punct de vedere psihologic. „Abia acum am înţeles de ce, în loc să se autosesizeze procuratura de la Dubăsari, procurorii de aici s-au adresat cu un demers la Spitalul de psihiatrie, solicitând informaţii dacă am stat la evidenţă în această instituţie şi ce fel de medicamente mi-au fost administrate”, spune primarul, declarând că este sigur că organele competente aşteptau de fapt ca otrava să-şi facă efectul.

Primarul de Cocieri bănuieşte că autorul acestui complot este fostul primar al satului, Sergiu Popa, care ar urmări prin eliminarea lui accesul liber la cele 35 hectare de pământ din lunca Nistrului, un loc inedit prin frumuseţea peisajului. Sergiu Nârca afirmă că, la o anumită etapă, a fost obligat să transfere actele vizând aceste hectare către Consiliul raional şi că Sergiu Popa ar fi implicat în mai multe afaceri ilegale.
Primarul din Cocieri a fost otrăvit cu plumb în anul 2009. Substanţa a fost depistată în biroul primarului, între scândurile din podea. Nici până astăzi, organele abilitate nu au demarat o procedură de urmărire penală, din care motiv pentru care primarul a decis să-şi apere drepturile la CEDO.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *