Actualitate

Estonia a oferit pompierilor moldoveni echipament modern

Ei au primit de la Ministerul Afacerilor Interne din Estonia 60 de seturi de protecţie împotriva fumului şi gazelor. Totodată, pompierii au fost instruiţi cum să aplice metode noi de salvare a oamenilor în caz de incendiu.

Salvatorii spun că tehnica pe care au însuşit-o le va permite să reducă timpul de căutare a victimelor în spaţiile pline cu fum şi gaze toxice.

"Cuprind victima de talie, colegul meu asigură ieşirea din clădire. Totul se petrece în genunchi, deoarece de jos este o vizibilitate mai bună. Până acum noi transportam victima fie de mâini fie de picioare", a declarat salvatorul Veaceslav Demian.

Partenerii estonieni le-au dăruit salvatorilor moldoveni şi echipament de protecţie împotriva fumului.

"Este comod de lucrat cu aceste aparate noi. Pot concomitent să mă conectez la masca cu oxigen cu victima, şi deja împreună ieşim la aer curat", a spus salvatorul Roman Abajîrov.

Estonienii spun că salvatorii moldoveni au o bună pregătire profesională.

"Eu vin deja a şasea oară în Moldova şi constat că serviciul moldovean de pompieri înregistrează progrese. Este procurat echipament nou. Şi noi vă ajutăm cum putem", a susţinut reprezentantul Ministerului de Interne din Estonia Evgheni Iutkevici.

Instruirea are loc în cadrul unui program moldo-estonian de colaborare. 10 salvatori din Moldova au fost deja instruiţi şi acum ei îi învaţă pe colegii lor cum să lupte eficient cu flăcările. 

SURSA: PUBLIKA.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *