Editorial

Ethno Jazz festival

Cuba, Austria, Polonia, Suedia, SUA, Mali, Zimbabwe, Moldova. Și cred că acest lucru recomandă deja această sărbătoare a muzicii.

Nu știu câți dintre voi ați fost până acum la edițiile precedente, dar cu siguranță nu e târziu să începeți. În acest an festivalul se va desfășura între 20 -25 septembrie la Chişinău, Cahul, Soroca şi Tiraspol.

Mă bucur de acest festival, chiar dacă nu reușesc întotdeauna să ajung, dar mi se pare fascinant și lăudabil că are loc. Și faptul că are deja un lung istoric în spate îmi dă speranța că va continua cu același succes și pe viitor.

E interesant că dacă ne raportăm la marile evenimente culturale de peste an, de la festivalul Internațional de Poezie „Primăvara poeților”, de la Cronograf și Anim’est, Maria Bieșu și multe altele, până la acest inovativ și superb festival, ce îl are printre organizatori pe bine cunoscutul muzician Anatol Ștefăneț, Moldova poate părea chiar o țară competitivă.

Însă listele uriașe de parteneri și finanțatori sunt înșelătoare. De multe ori banii vin de la organizații internaționale, apoi câte o vinărie mai dă un vin, ministerul de la noi foarte rar suportă cheltuielile majore ale unui astfel de eveniment. Și – analizat în detaliu – ne dăm seama că aceste evenimente se fac cu foarte multe greutăți, demonstrând exact contrariul: Moldova nu e competitivă, stă pe tușă, dar are noroc de niște oameni extraordinari care au nervii și energia necesare că să scoată – cum zice românul – bani din piatră seacă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *