Spectacole

Eugen Doga – Concert jubiliar la Ateneul Român

După cum cunoașteți, elita intelectuală din Sankt Petersburg l-a aşezat pe Eugen Doga alături de George Enescu, în prestigioasa antologie Compozitorii secolului XX , valsul său Fiara mea blândă şi tandră din filmul „O dramă la vânătoare”, în regia lui Emil Loteanu, a fost calificat de preşedintele american Ronald Reagan drept “valsul secolului XX“, iar Fondul UNESCO l-a întrodus între capodoperele secolului trecut.

Ajuns la jubileul de 75 de ani, marea dorinţă a compozitorului contemporan cu noi, autorul coloanei sonore din filmele „Şatra”, „Maria Mirabela”, "Lăutarii", "Anna Pavlova", "Binecuvântaţi femeia", "Portretul soţiei pictorului", ”Djamilea", "Regina Margot", "Patul lui Procust" ş.a., este de a face posibilă reîntâlnirea românilor cu universul său muzical.

Concertul de la Ateneul Român se înscrie în seria de acțiuni Rezistența Basarabiei (1812-2012), în concert vor răsuna celebre melodii pe versurile regretatului poet Grigore Vieru și secvențe muzicale din filmele regretatului regizor Emil Loteanu. Concertul va fi susținut de Orchestra Radiodifuziunii din Republica Moldova, cu suportul mai multor organizații guvernamentale și neguvernamentale de pe ambele maluri ale Prutului.

Proiectul este susținut de către Secretariatul General al Guvernului României, Ambasada Republicii Moldova la București, Asociația de dezvoltare pentru România, Uniunea Culturală a Românilor Basarabeni Vatra Neamului ș.a.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *