CSI / Rusia

Europa de Est este ţinta Federaţiei Ruse, iar SUA o va abandona „la înţelegerea” cu Putin pentru Orientul Mijlociu

O nouă Malta

Generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al forţelor NATO din Europa, a atras atenţia că „efectivele ruse staţionate la frontieră estică a Ucrainei sunt foarte numeroase şi sunt pregătite de operaţiuni”. Strategii militari susţin că este vorba de „o nouă Malta”. Întâlnirea dintre Bush senior şi Gorbaciov, de la Malta, la 2-3 decembrie 1989, ştim cum s-a terminat. Fie şi numai „temporar”, Bush „a cedat” România, lăsând-o sub influenţă ruşilor. La cât de infiltrată era de agenţi KGB şi GRU, probabil că nici nu se putea altfel. Iar acum, când Rusia lui Puţin a trecut iarăşi la refacerea „blocului sovietic”, SUA lasă România, din nou, la cheremul ruşilor. S-or fi gândit americanii că ruşii n-au stat degeaba în toţi aceşti ani şi au burduşit România cu reţele.

Strategii militari numesc Ucraina, Belarus, Moldova, Bulgaria, România, Polonia, Lituania, Letonia şi Finlanda „ţinte” ale lui Rusiei, în caz că SUA şi NATO vor atacă Siria şi Iranul, unde, la putere, sunt „oamenii lui Putin”. Spionajul militar occidental susţine că preşedintele rus şi-a comasat trupele pentru o invazie terestră în aceste ţări. Cu toate acestea, la sfârşitul săptămânii trecute, vicepreşedintele american Joe Biden a declarat că „SUA îşi vor spori prezenţa militară (numai) în ţările baltice”, cu elemente navale şi trupe de uscat. Pentru analişti, declaraţia lui Biden sună că o undă verde pentru invazia acestor „regiuni”, că aşa vorbesc mai marii între ei. Însă, SUA, la momentul actual, nu poate sub nicio formă să renunţe şi la relaţia dintre petrodolar şi statele din Orientul Mijlociu. Deci, Estul Europei în schimbul Orientului Mijlociu. Putin, primeşti?

„Zidul Ucrainei” doborât înainte de a fi construit

Conform strategilor, asocierea „grăbită” a ceea ce a mai rămas din Ucraina la UE nu este decât o încercare disperată de a construi „un zid al Berlinului” în timp record, însă prezenţa masivă a ruşilor la „graniţa” dintre Ucraina şi Crimeea nu da prea mulţi sorţi de izbândă. Poate de aceea nici UE nu sare imediat cu banul pentru Kiev. Jean-Claude Junker, candidatul PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, presează şi pentru asocierea degrabă a Republicii Moldova la UE, „în următoarele săptămâni, pentru a o lua înaintea lui Vladimir Puţin, pentru a-l împiedică să facă în Republica Moldova ce a făcut în Crimeea”. Uniunea Europeană va semna Acordul de Asociere cu Republica Moldova până în iunie 2014, a anunţat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. He he hei! Până atunci… Doamne fereşte! NATO „se teme” că Rusia, care a comasat „ample efective militare la frontieră de est a Ucrainei”, nu va stă cu mâinile în san. Va ocupă, pentru început, restul Ucrainei şi Transnistria.

sursa: enational.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *