Astăzi 15 Decembrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 17:14
Abonamente

Actualitate 5 Decembrie 2017, ora 12:03

Evită câteva alimente când suferi de hiperaciditate

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Aciditatea gastrică este o problemă frecventă astăzi, cu care se confruntă tot mai multe persoane. Principala cauză a hiperacidității este alimentația - mâncarea de tip fast-food, dulciurile și băuturile carbogazoase - contribuie la creșterea nivelului de aciditate din stomac. Iată care sunt produsele la care trebuie să renunți dacă suferi de hiperaciditate: 

Mâncarea procesată

Produsele procesate, cum sunt chips-urile, cerealele, covrigeii, care conțin o cantitate mare de sare sau zahăr, ar trebui evitate. Un studiu a arătat că persoanele care au o alimentație care cuprinde o cantitate mare de sodiu, se pot confrunta des cu hiperaciditate. La fel de nocive pentru sănătatea stomacului sunt și alimentele prăjite.Alcoolul

Multe dintre băuturile alcoolice nu sunt foarte acide. Cu toate acestea, berea, lichiorul și vinul pot provoca creșterea nivelului de aciditate. Dacă suferi des de reflux gastroesofagian, renunță să mai bei băuturi alcoolice. Trebuie să acorzi atenție reacțiilor pe care le are organismul.

Laptele

Produsele lactate sunt bogate în grăsimi și multe dintre ele pot provoca hiperaciditate. Însă, nu toți oamenii au aceste efecte negative după ce beau lapte sau mănâncă brânză ori iaurt. Cu toate acestea, dacă tu simți că ceva nu este în regulă după ce le consumi, renunță la ele pentru o perioadă.

Ouăle

Ouăle sunt sănătoase, însă dacă suferi de reflux gastroesofagian trebuie să le eviți. Ouăle sunt bogate în grăsimi, lucru care poate provoca creșterea nivelului de acid în stomac.

Cafeaua

O ceașcă de cafea pe zi este suficientă, dar pentru persoanele care beau mai multe cești de cafea pe zi plus alte băuturi care conțin cofeină, riscul ca ele să sufere de hiperaciditate este foarte mare. Oamenii care deja suferă de reflux gastroesofagian vor tonde să-și agraveze starea consumând mai multe băuturi cu cofeină. Când se bea cafea imediat după masă, atunci apare aciditatea severă. Este recomandat să optezi pentru ceai de mușețel sau ceai verde pentru a preveni afecțiunea.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 15 Decembrie 2017, de Dorin Galben

Facebook-ul se transformă într-o casă de nebuni: opriți-vă!

Cea mai populară rețea de socializare, din ultimii ani, se transformă în cea mai mare dezamăgire. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Poveste de Crăciun

Cu ani în urmă, pe când predam religia într-un liceu din Timișoara, le-am dat elevilor din clasa a VI-a să facă o compunere cu titlul Poveste de Crăciun, sugerându-le fie să inventeze o poveste, fie să descrie cum au sărbătorit nașterea Domnului. Ulterior, i-am rugat să citească...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md