Ultima oră

Ex-premierul rus Mihail Kasianov: Agresiune a costat Rusia zeci de miliarde de dolari

Politicianul rus a numit conflictul din Crimeea mai global decît în Transnistria sau Osetia de Sud. "Dacă situaţia va continua să se dezvolte conform scenariului dorit de autorităţile ruse, şi anume – a face orice pentru a separa Crimeea de Ucraina, a distruge toate relaţiile cu Ucraina centrală, iar Crimeea – e vorba de 2 milioane de locuitori, aceasta nu este o ţară mică, e mai mare decît unele dintre Ţările Baltice şi chiar ţările din Europa Centrală – înseamnă că această ţară va reveni, practic, în sarcina bugetului federal al Rusiei. La fel, cum de facto, Osetia de Sud este menţinută de bugetul federal", a declarat ex-premierul rus Mihail Kasianov.

"Avem în continuare nevoie de un departament – Ministerul de afaceri cu Crimeea? Nu vreau să dezvolt această idee, pentru că nici nu doresc să presupun că un astfel de scenariu este posibil," a adăugat Kasianov.

El şi-a exprimat speranţa că situaţia va reveni la normal. "Prin decizia sa de ieri, Putin de facto a anunţat că şi-a dat seama că acestea au fost nişte lucruri greşite. Însă daunele provocate ţării de acţiunile sale se estimează la miliarde, zeci de miliarde de ruble, zeci de miliarde de dolari", a subliniat politicianul rus.

"Astăzi, aceste costuri sînt minime. Formaţiunile date, înarmate pînă în dinţi cu arme moderne, care, totuşi, cred că sînt ruşi, poartă uniforme militare, fiind, cred că, vorba de detaşamentul cu destinaţie specială GRU, creat pentru a rezolva problemele militare în străinătate. Cu cît mai mult timp aceste formaţiuni se află pe teritoriul Ucrainei, cu atît mai mult aceasta ne costă", a afirmat Kasianov.

Reamintim, că potrivit calculelor experţilor, ziua de luni din săptămîna trecută a costat Rusia 72 de miliarde de dolari SUA. Această cifră reprezintă pierderile de capitalizare a companiilor ruseşti, inclusiv a celor de stat, şi aproximativ 11 miliarde dolari SUA constituie pierderile de rezerve ale Băncii Centrale din Rusia, transmite radio „Svoboda”, citat de MOLDPRES.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *