Astăzi 21 Noiembrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 14:52
Abonamente

Actualitate 5 Iulie 2011, ora 13:35

(VIDEO) CSM a decis: Ion Muruianu este DEMIS. Efrim a votat CONTRA

Marime Font

Foto: Timpul.md

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Astăzi în cadrul şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost votată decizia de demitere a lui Muruianu din funcţia de Preşedintelui al Curţii Supreme de Justiţie. Parlamentul R. Moldova a votat astăzi, în unanimitatea, decizia de demiterea a lui I. Muruianu

8 din 12 membri ai CSM au votat PENTRU demiterea lui Ion Muruianu. Marea surpriză a fost produsă de votul CONTRA demiterii lui Muruianu, acordat de ministrul al Justiţiei, Oleg Efrim, anunţă sub protecţia anonimatului, sursele TIMPUL din cadrul CSM.Amintim că în data de 4 martie 2010, Parlamentul R. Moldova a votat pentru demiterea lui Ion Muruianu din funcţia de preşedinte al CSJ. Ulterior, în aprilie, deputaţii PCRM au făcut o interpelare de contestare la Curtea Constituţională. CC a decis în favoarea lui Muruianu, motivând că a fost încălcat principiul separării puterilor în stat iar controversatul judecător a revenit în fruntea CSJ. 

În acea perioadă Muruianu a trimis o declaraţie în adresa CSM unde menţiona că doar ei pot vota demiterea preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie.

Interimatul funcţiei de Preşedinte al CSJ ar putea fi ocupat de Raisa Botezatu, actuala preşedinte al Colegiul penal al CSJ. 

"Această decizie ar putea fi un start pentru reforma justiției, cu remanieri de cadre pentru a împrospăta corpul de judecători într-o proporție cât mai mare", a declarat Alexandru Tănase în cadrul unei intervenții la PublikaTV.

 Vom reveni cu noi detalii.

Sursa: TIMPUL.MD

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md