CSI / Rusia

Experţii oficiali din Rusia recunosc versiunea ucraineană în cazul MH-17

Afirmaţia apare într-un document strict confidenţial intitulat „Rezultatul evaluării experţilor cu privire la anchetă catastrofei aeriene Boeing-777 (zbor MH-17) din 17/07/2014, în zona de sud-est a Ucrainei”.

Expertiză inginerilor ruşi din cadrul Complexului Militar Industrial din Rusia (inclusiv din cadrul societăţii care proiectează şi produce rachetele „Buk”) a fost realizat pentru experţii olandezi care investighează tragedia aviatică.

Potrivit raportului, „cea mai probabilă cauza a distrugerii aeronavei Boeing-777 aparţinând Malaysia Airlines (MH17) este impactul cu o rachetă sol-aer 9M38M1 al sistemului Buk-M1″.

„Identificarea tipului de rachetă a fost făcută prin analizarea naturii deteriorării elementelor exterioare ale aeronavei” – menţionează raportul.

Analizând şi estimând posibilă localizare a lansării, experţii ruşi au menţionat că distrugerile existente la aeronava, ordinea şi succesiunea deteriorărilor structurale, exclud ideea lansării rachetei din zona Snejnoe.

„Cel mai probabil, zona de lansare a rachetei a fost la sud de Zaroscenskoe”, perimetru care pe 17 iulie era sub controlul rebelilor.

„Acum este clar că insinuările fostului lider separatist Strelkov-Girkin despre aşa-zisul „avion plin cu cadavre” care a explodat deasupra Donbasului, precum şi relatările propagandistice ale postului tv Pervii Kanal din Rusia despre un „avion de lupta ucrainean” sau „martorul secret”, nu sunt altceva decât minciuni”, – conchide publicaţia.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *