Astăzi 20 Noiembrie 2017, Luni - Ultima actualizare la ora 09:39
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 8 August 2017, ora 16:54

TRAGIC. Fântânile din raionul Floreşti seacă din cauza secetei

Marime Font

Seceta prelungită şi temperaturile înalte de săptămâna trecută seacă fântânile din mai multe localităţi din ţară, inclusiv în raionul Floreşti. 

Situaţia a determinat autorităţile să identifice noi surse de finanţare nerambursabilă prin atragere de alte proiecte pentru extinderea reţelelor şi apeductelor de distribuţie a apei potabile, relatează Radio Moldova Actualităţi.
În circa 20 de sate din raionul Floreşti, din cauza secetei fântânile seacă, iar oamenii sunt disperaţi.

„O treime dintre localităţi duc lipsă de apă potabilă. Situaţia este mai alarmantă în satele Ştefăneşti, Ciutuleşti, Caşunca. Insistăm asupra organizării dezinfecţiei, curăţirii şi amenajării surselor existente de apă”, a declarat Gheorghe Moraru, şef de secţie în cadrul Centrului de Sănătate Publică din Floreşti.O soluţie ar fi construcţia a noi reţele de aprovizionare cu apă potabilă în sistem centralizat, raionul Floreşti fiind avantajat în această privinţă ca rezultat al includerii împreună cu alte patru raioane şi municipiul Bălţi, într-un proiect finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. O experienţă în acest sens a fost realizată şi în anii precedenţi, în beneficiul a 20 de localităţi rurale şi urbane. De apă la robinet se bucură acum peste 20 de mii de locuitori. 

trm.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md