Astăzi 22 Noiembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 10:00
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Ultima oră 10 August 2017, ora 17:33

Ferma de porci a fiului lui Dragnea, din Teleorman, percheziționată. Directorul Liviu Dragne a fost reținut

Marime Font

Ferma de porci a fiului lui Dragnea, din comuna Salcia, județul Teleorman, este percheziționată de procurorii Parchetului instanței supreme, care joi au descins la zeci de firme din mai multe județe suspectate de evaziune fiscală. Directorul Fermei Salcia, Ilie Liviu Dragne, a fost ridicat de anchetatori și este audiat, au declarat pentru Libertatea surse judiciare.

UPDATE: Directorul Fermei de porci Salcia, Liviu Dragne, a fost reținut de procurori după ce a fost audiat mai multe ore și a fost pus sub acuzare pentru complicitate la continuarea unei infracțiuni de evaziune fiscală.

Avocata Maria Vasii, care a fost prezentă la audierea directorului Fermei Salcia, a declarat că Liviu Dragne a fost reținut până vineri, în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, cu un prejudiciu sub 200.000 de euro.”Nu discutăm de fapte deosebit de grave. (…) Măsura luată până mâine o înțelegem ca o măsură de prevenție a procurorului, având în vedere că până mâine mai sunt foarte multe persoane de audiat și exista această necesitate de a nu se influența declarațiile. Avem încredere că de mâine măsura preventivă nu se va prelungi, va fi o altă măsură preventivă, dar fără privare de libertate”, a spus Maria Vasii.

Avocata a precizat că procurori nu au făcut percheziții la locuința lui Liviu Dragne pentru că anchetatorii nu au suspiciuni că deține anumite bunuri care să privească ancheta.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție fac cercetări într-un dosar de evaziune fiscală și de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.

Anchetatorii fac percheziții în 80 de locații – sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora – din județele Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Mureș, Vrancea, Călărași și Teleorman.

„Din probatoriul administrat până în prezent, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală, a rezultat că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit informațiilor din presă, fiul lui Liviu Dragnea, Valentin Ştefan, este proprietarul fermei de porci de la Salcia, pe care ar fi achiziţionat-o printr-un intermediar, de la compania Tel Drum.

În luna martie, Traian Băsescu și Liviu Dragnea au avut un schimb de replici în Parlament, pe marginea fermei de porci de la Tel Drum. Liderul PMP a spus că, decât să se facă o comisie de anchetă pentru bugetul Guvernului Cioloş, mai bine o comisie de anchetă pentru ferma de porci de la Tel Drum. Dragnea i-a replicat că nu intră în această mocirlă.

Sursa: libertatea.ro 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Noiembrie 2017, ora: 16:41

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în anul 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în anul 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Viata nu aduce intotdeauna numai surprize placute, ci vine si cu doza sa de amar. Trei dintre zodii vor trai pe pielea lor nefericirea, in 2018. Si vorbim despre necazuri in dragoste, care duc la rupturi definitive.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 22 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Ce modele oferă societatea noastră pentru tineri?

În ultima vreme suntem asaltați de știri înfiorătoare care par a fi desprinse dintr-un film de groază.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Voinicul și cerbul

Că tot se apropie iarna cu pași repezi de noi, nu avem cum să nu ne gândim la sărbători. Mai ales că deja și programele de știri ne anunță de săptămâni întregi cum și unde vom petrece Crăciunul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md