Timpul Liber

Festivalul Familiei devine tradiţie

„Prin această sărbătoare încercăm să promovăm valori frumoase, să promovăm familii care pot servi drept exemplu pentru cuplurile tinere”, a declarat Valentina Buliga, ministra Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Pentru prima dată festivalul a avut loc în raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Drochia, Vulcăneşti, Rezina, Şoldăneşti, Teleneşti, Călăraşi şi Dubăsari. Festivalul s-a încheiat la 16 mai cu organizarea unui eveniment festiv în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chişinău, reunind participanţi din municipiu şi din republică. Au fost înregistrate căsătorii, au fost celebrate nunţi de aur, iar cunoscuţi interpreţi din Moldova au cântat împreună cu copiii lor.

Sâmbătă, la Mereni, r-l Anenii Noi, a avut loc o spartachiadă raională, care a inclus şi un concurs între familii. Iar Centrul de creaţie al elevilor din Anenii Noi a organizat o manifestare artistică în cadrul căreia a fost organizată o expoziţie de fotografii şi desene realizate de copii pe tema familiei, un concurs muzical la care au participat părinţi şi copii. Invitat de onoare a fost interpretul Mihai Ciobanu. La eveniment a fost prezent un cuplu care şi-a sărbătorit nunta de aur, o familie cu tripleţi, o familie cu şapte copii, o familie care şi-a iniţiat o afacere ş.a.

Şi Ministerul de Interne a organizat acţiuni consacrate acestui eveniment. Săptămâna trecută, poliţiştii au mers prin şcoli şi le-au vorbit elevilor despre importanţa familiei şi valorile acesteia.

Ziua Internaţională a Familiei a fost instituită de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 1993. Recent, Parlamentul R. Moldova a declarat ziua de 15 mai Ziua Familiei şi a inclus-o, din acest an, în lista sărbătorilor oficiale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *