Politică

Filip a avut o discuţie telefonică cu omologul său turc

Potrivit Direcţia comunicare și protocol a Guvernului, în cadrul dialogului, Pavel Filip a informat despre situația creată în contextul intemperiilor care s-au abătut asupra Republicii Moldova. Premierul s-a referit, totodată, și la acțiunile Guvernului pentru continuarea parcursului european al țării și implementarea reformelor necesare pentru dezvoltarea economică și îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor.

Premierul turc și-a exprimat regretul pentru condiţiile meteo nefavorabile la care a fost expusă în ultimele zile Republica Moldova și a confirmat disponibilitatea Guvernului turc de a contribui la diminuarea efectelor pagubelor suportate de ţara noastră.

În cadrul convorbirii au mai fost abordate aspecte ale relaţiilor moldo-turce și perspectivele dezvoltării colaborării bilaterale. De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii privind situația politică din cele două țări.

Discuția telefonică a avut loc în contextul apropiatei vizite oficiale pe care Premierul Binali Yildirim o va efectua la începutul lunii mai în Republica Moldova. Aceasta va fi prima vizită efectuată de un șef al Guvernului Turciei în Republica Moldova. 

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *