Ultima oră

FLASH / Poroşenko, acuzat de presa rusească de implicare în scheme de fraudă în R. Moldova

El a făcut acest lucru ieri, la show-ul lui Dmitri Şepelev „Na samom dele” de la televiziunea rusă „Pervîi kanal”.

El a menţionat că Poroşenko, fratele lui mai mare, Mihail, şi cetăţeanul Moldovei Petru Madan au creat în anii 90 ai secolului XX o schemă criminală de „acaparare a acţiunilor întreprinderilor moldoveneşti”.

„În procesul de «estorcare» a acţiunilor Fabricii de cofetărie «Bucuria», Fabricii de sticlă din Chişinău, Centrului comercial «Gemeni» ei au ajuns în vizorul organelor de drept. Cînd avea loc acapararea, în modul cel mai straniu, plecau din viaţă acţionari care nu voiau să se despartă de acţiunile sale. Mai tîrziu fraţii nu au fost în stare să împartă banii, după care fratele mai mare al lui Poroşenko şi-a pierdut viaţa”, a comunicat Dolgov, referindu-se la materiale transmise de serviciile speciale ucrainene.

Răspunzînd la întrebarea, de ce dosarele penale împotriva lui Poroşenko nu au fost închise pînă în prezent, Dolgov a specificat „că lui i-au ajuns bani numai pentru a le suspenda, dar nu pentru a le închide”.

Politologul ucrainean Veaceslav Kovtun crede că în Cipru (unde a decedat Mihail Poroşenko), care este o ţară mică, „orice moarte prezintă un interes sporit pentru organele de anchetă”.

„De aceea, moartea turistului ucrainean, iar eu înţeleg că Mihail se afla acolo anume cu acest statut, ar fi atras atenţia organelor de drept. Odată ce aceasta nu s-a întîmplat, rezultă că nu a fost nimic suspect. Iar ceea ce se întreprinde acum împotriva lui Piotr Poroşenko este o încercare de PR pe baza numelui preşedintelui Ucrainei”, consideră el.

Încă o participantă la emisiune, jurnalista ucraineană Elena Boiko, crede că dosarul morţii lui Mihail Poroşenko putea fi camuflat.

„Conform rezultatelor anchetei şi informaţiei din Wikipedia, Mihail a decedat într-un accident de circulaţie. Totodată, și mama lui Poroşenko crede că Mihail a fost asasinat. Ea, desigur, nu consideră că aceasta a făcut-o mezinul. Există înregistrări ale discuţiilor cu anchetatorul, care a cercetat cazul în Ucraina. El spunea că acesta a fost un accident rutier, dar foarte straniu. În automobilul (cu care se deplasa Mihail) erau urme de găuri de gloanţe, iar maşina după aceasta a fost incendiată”, a comunicat ea.

democracy.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *