Politică

Fost ministru al Culturii pe timpul guvernării comuniste a fost numit membru CCA

Decizia a fost luată de către Comisia parlamentară cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media. Ulterior, aceasta a fost acceptată de către Comisia juridică, numiri și imunități și urmează să fie aprobată de către deputați.

Pentru această candidatură au optat deputații PD, PLDM și desigur deputații PCRM. Anterior a avut loc un concurs public, în urma căruia trebuia să fie aleși 3 membri ai CCA de către Parlament, însă au fost selectați doar 2 – înaintați de către PLDM și PD.

Deși partidele de opoziție au acuzat cele 3 formațiuni: PLDM, PD și PCRM – de faptul că au partajat politic aceste funcții, reprezentanții celor 3 partide neagă orice implicare. Chiar dacă anterior activistul Oleg Brega a fost la un pas de a fi ales în funcția de membru al CCA, el nu a reușit să obțină voturile deputaților, pentru că – spuneau cei din opoziție – cel de-al treilea fotoliu era „rezervat” pentru un reprezentant al PCRM.

Amintim, că la 19 aprilie 2005, Artur Cozma a fost numit în funcția de ministru al Culturii și Turismului. El și-a păstrat funcția de ministru și în noul Guvern format de Zinaida Greceanîi la 31 martie 2008. A fost revocat din funcția de ministru printr-un decret prezidențial din 1 decembrie 2008, fără a se specifica motivele care l-au determinat pe președinte să semneze un asemenea decret. La acel moment, ministrul se afla într-o deplasare oficială la Baku, capitala Azerbaidjanului.

În același timp, presa scria că fostul ministru a fost implicat în mai multe scandaluri legate de prejudicierea Bibliotecii Naţionale, după ce a dat în locaţiune unor agenţi economici o parte din spaţiul instituţiei, dar și legate de falsuri în acte publice.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *