Externe

Fostul amant al Domnicăi Cemortan riscă 26 de ani de închisoare

Parchetul a cerut, de asemenea, încarcerarea fostului comandant, pentru a evita fuga acestuia, și o serie de pedepse suplimentare, printre care decăderea sa din dreptul de a conduce o navă.

Unicul acuzat în acest proces, început în 2013, nu era prezent în sala de audieri, instalată în teatrul orașului Grosseto.

Procesul va continua cu pledoaria avocaților săi, înaintea anunțării verdictului, așteptat la începutul lui februarie.

Francesco Schettino, 54 de ani, este detestat în țara sa după ce și-a abandonat nava pe cale să naufragieze și pe cei 4.200 de pasageri și membri ai echipajului, dintre care 32 au murit în naufragiu. Pasagerii au afirmat că în seara naufragiului l-au văzut pe căpitan consumând alcool, în compania unei tinere blonde, indentificată mai târziu drept dansatoarea moldoveancă Domnica Cemortan. Ulterior, ea a recunoscut în fața instanței și a jurnaliștilor că a avut o relație amoroasă cu Schettino. 

În timpul interogatoriului susținut de mai mulți procurori care s-au succedat în timpul audierii sale, Schettino și-a minimalizat responsabilitatea, încercând să pară un comandant prost informat de echipajul său.

Nava Costa Concordia, care naviga prea aproape de coasta insulei Giglio, în largul Toscanei, s-a lovit de o stâncă în noaptea de 14 ianuarie 2013. Epava sa, rămasă în parte la suprafață, a fost transportată ulterior, în iulie, în portul Genova, pentru a fi dezmembrată. Scandalul legat de Costa Concordia a propulast-o pe Domnica Cemortan în atenția presei internaționale. Anul trecut ea s-a lansat  în politică, aderând la Partidul „Democrația Acasă” din Republica Moldova. 

Timpul.md după agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *