Politică

Fostul premier român, Adrian Năstase a fost eliberat din Penitenciarul Jilava

"Am rămas același, încercările din ultimii ani cred că mai curând m-au întărit. Am nevoie de ceva timp pentru a lămuri proiectele pentru viitor", a spus Năstase.

Instanța a respins o contestație făcută de DNA și a menținut decizia de eliberare dată pe 23 iulie de Judecătoria sectorului 4. Hotărârea Tribunalului va fi comunicată penitenciarului Jilava, urmând ca Năstase să fie eliberat în cursul zilei de joi.

În sala de judecată, procurorul DNA a recunoscut faptul că Adrian Năstase a fost disciplinat și a avut un comportament bun în penitenciar, însă, în opinia sa, nu există dovezi temeinice de îndreptare, aducând ca argument articolele postate de fostul premier pe blogul personal, în care acesta critică justiția și acțiunile DNA.

În declarația dată în fața instanței, Adrian Năstase a spus că, în cazul său, există un diferend între DNA și Comisia de la Penitenciarul Jilava, din care face parte și un judecător, comisie care a decis că el poate fi eliberat condiționat.

În dosarul "Zambaccian", Adrian Năstase a fost acuzat că a primit de la fostul șef al ISC, Irina Jianu, în perioada 2002-2004, în mod direct și prin intermediul soției sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 600.000 de euro, constând în bunuri importate din China și contravaloarea unor lucrări efectuate la imobilele din localitatea Cornu și București.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *