Astăzi 22 Noiembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la 21 Noiembrie 2017
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 16 Iunie 2017, ora 14:49

Fostul şef de la Achiziții, selectat pentru funcţia de director general la Agenţia Naţională pentru Soluţionarea Contestaţiilor

Marime Font

După ce Ziarul de Gardă a scris că de aproape jumătate de an procesul de instituire a Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor este tergiversat, fiind blocat în Parlament la etapa de selectare a candidaţilor, în cadrul şedinţei din 14 iunie, Comisia parlamentară responsabilă a realizat interviurile finale, lista candidaţilor selectaţi fiind transmisă în Parlament spre aprobare. 

Fostul şef al Agenţiei pentru Achiziţii Publice, Viorel Moşneaga, a fost selectat pentru funcţia de director general al Agenţiei, iar pentru funcţia de director general adjunct – Irina Gutnic. Alţi cinci candidaţi selectaţi pentru funcţiile de consilieri pentru soluţionarea contenstaţiilor sunt: Eugenia Eni, Angela Nani, Petru Oprea, Alexandru Ciuş şi Iacob Plămădeală.

După semnarea Acordului de Asociere cu UE, Republica Moldova a început reformarea sistemului de achiziţii publice. Una din condiţiile enunţate în Acord era „crearea unui organism imparţial şi independent însărcinat cu revizuirea deciziilor luate de autorităţile sau entităţile contractante în timpul atribuirii contractelor”, ceea ce presupune crearea unei autorităţi de soluţionare a contestaţiilor, independentă şi profesionistă – Agenţia Naţională pentru Soluţionarea Contestaţiilor (ANSC).Instituția, care se presupune a fi una independentă și imparțială, ar putea fi condusă însă de Viorel Moşneaga, candidatura căruia a fost selectată pentru funcția de director general al Agenției. 

Continuarea o găsiți aici. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Noiembrie 2017, ora: 16:41

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Viata nu aduce intotdeauna numai surprize placute, ci vine si cu doza sa de amar. Trei dintre zodii vor trai pe pielea lor nefericirea, in 2018. Si vorbim despre necazuri in dragoste, care duc la rupturi definitive.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul