Astăzi 20 Ianuarie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 10:51
Abonamente

Actualitate 6 Septembrie 2017, ora 07:17

FOTO / Ce a făcut Pavel Filip în Găgăuzia?

Marime Font

Aflat în vizită de lucru la Comrat, Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit ieri cu reprezentanții Comitetului executiv al UTA Găgăuzia, ai consiliilor locale, ai serviciilor desconcentrate şi cu primarii din regiune. Premierul a relevat importanţa menţinerii unui dialog constructiv între autorităţile locale şi centrale, în scopul identificării unor măsuri concrete de soluționare a problemelor cu care se confruntă locuitorii din Găgăuzia.

În discuții, Pavel Filip a subliniat că principalul obiectiv al programului guvernamental este asigurarea creșterii calității vieții cetățenilor, referindu-se la reformele promovate de Guvern în acest sens. În special, Premierul a vorbit despre reforma administrației publice centrale, demarate prin optimizarea numărului de ministere și a agențiilor de stat, după care urmează a fi implementată reforma administrației publice locale și cea administrativ-teritorială."Obiectivul pe care îl urmărim este fortificarea instituțiilor publice, astfel încât cei mai buni, cei mai profesionişti să lucreze pentru stat. Această reformă este fundamentul pe care în continuare trebuie construită şi dezvoltată Republica Moldova", a declarat Premierul.

Referindu-se la colaborarea Executivului cu autoritățile din UTA Găgăuzia, Prim-ministrul a remarcat dialogul dinamic dintre părți, accentuând rezultatele obținute în realizarea obiectivelor trasate în cadrul ședinței speciale a Executivului, desfășurate la Comrat la data de 4 martie 2016.

La rândul său, Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a mulţumit pentru suportul oferit de Executiv în modernizarea regiunii, specificând că în prezent au fost realizate aproximativ 60% din obiectivele incluse în Planul de acţiuni privind dezvoltarea social-economică a UTA Găgăuzia pentru perioada 2016-2019.

În cadrul dialogului, autoritățile locale au abordat şi o serie de probleme stringente cu care se confruntă locuitorii regiunii. Printre cele mai importante subiecte s-au regăsit dezvoltarea economică a UTA Găgăuzia, a serviciilor sociale, precum şi atragerea investițiilor și promovarea proiectelor de infrastructură. 

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Ianuarie 2018, ora: 14:56

Zeci de elevi şi profesori au fost premiaţi la Gala tinerelor talente, ediţia 2017

Circa 50 de elevi şi peste 40 de profesori de la şcoli de arte, licee şi colegii cu profil artistic din ţară au fost premiaţi astăzi de către Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în cadrul Galei tinerelor talente, ediţia a II-a, care s-a desfăşurat la Muzeul...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul