Externe

Francois Hollande a sosit la Singapore, prima etapă a ultimului său turneu diplomatic

Dominat de mize economice și de probleme ce țin de apărare, acest turneu în Asia de Sud-Est ce se va încheia miercuri la Jakarta și vizează în principal întărirea legăturilor cu o regiune "cu un potențial economic puternic", potrivit Palatului Elysee.

Francois Hoollande va mai avea până la finalul mandatului său, la mijlocul lunii mai, un singur alt angajament major în străinătate, după circa 230 de vizite oficiale în toată lumea, începând din 2012: summitul european post-Brexit, ce va avea loc în 29 aprilie la Bruxelles.

Circa 40 de directori de companii franceze, precum și secretarul de stat pentru Industrie, Christophe Sirugue, îl însoțesc pe Hollande în acest turneu în Asia.

Înainte chiar de a avea o întrevedere cu omologul său singaporez Tony Tan Keng Yam, Francois Hollande se va întâlni cu șefii de întreprinderi franceze prezente în Singapore. Șeful statului francez își va continua luni vizita la Singapore prin deschiderea unui forum al celor 170 de start-up-uri prezente în acest oraș-stat și cu un discurs asupra situației regionale și internaționale susținut în fața extrem de prestigioasei "Conferințe de la Singapore".

Agerpres 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *