Actualitate

Galerie FOTO: S-a dat startul celor 100.000 de înfrăţiri între oamenii din România şi Republica Moldova

„Şi am venit să te salut, fratele meu de peste Prut„, au cântat participanţii la flash-mob, care au afişat pancarte cu mesajele „Fraţii în veci vor fi fraţi” şi „MoldENTER”.

„În mod simbolic, fiecare am luat un steag astăzi, şi steagurile astea trebuie să străbată toată România, de la Nistru până la Tisa şi să le reunim în octombrie, la Chişinău când o să facem marşul nostru tradiţional. Trebuie să trezim ţara, Bucureştiul, Timişoara, Constanţa, Chişinăul! Dăm astăzi start Unirii„, a spus George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Tinerii au încins şi o horă a Unirii.

100 000 de înfrățiri virtuale, de la om la om, vor avea loc în perioada iunie – final de septembrie. Înfrățirile între românii din Țară și cei din Republica Moldova se vor face prin intermediul platformei online www.basarabia-acasa.ro, care oferă celor interesați materiale atractive despre realităților sociale și culturale din România și Republica Moldova.

Pe parcursul ultimului an, 1000 de primari din România și Republica Moldova au perfectat acorduri de înfrățire și 450 de licee din dreapta Prutului au stabilit parteneriate cu 450 de licee din stânga Prutului. Prin intermediul campaniei „Vara înfrățește Țara”, fiecare persoană din România va avea oportunitatea de a vizita Republica Moldova și fiecare locuitor din Republica Moldova va putea afla tot ce își dorește despre România chiar din teren, precizează unioniștii.

Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *