Externe

Garda de corp al lui Putin a fost numit guvernator de regiune

Cu toate acestea, este prea devreme ca cineva sa-si faca griji pentru starea de sănătate a președintelui rus, care pare la fel de puternica ca și dorința sa de putere nelimitată, scrie Le Temps.

Cu toate acestea, o astfel de avansare meteorică ne face să ne punem întrebarea: ce fel de servicii putea aduce presedintelui aceasta persoana care nu are niciun fel de experiență politică și administrativă pentru a obține o astfel de poziție înaltă?

„Singura dovadă obiectivă a perspicacitatii lui Diumin este inventivitatea manifestata la jocurile de hochei cu participarea presedintelui rus, atunci când, stand în poarta, a ratat toate pucurile lansate de Vladimir Putin, sau când la asistat in vânarea de balene” – continuă autorul, amintindu-ne că Ivan cel Groaznic obsnuia sa imparta garzilor de corp bucati din tara, iar în perioada sovietică, aceleasi garzi direcționau cu succes vanatul sub teava armei secretarului general al PCUS.

„Nu este nimic nou sub soarele palid al nordului” – conchide publicația.

Succesul în Rusia este tot mai dependent de proximitatea fizică fata de Vladimir Putin. Multi dintre fostii parteneri de hochei și judo ai lui Putin sunt astăzi miliardari (Ghenadi Timchenko, Arkady Rotenberg) sau miniștri.

Criticii lui Putin l-au acuzat de faptul că se înconjoară nu cu profesionisti in domeniile lor, ci cu oameni loiali, iar cunoscatorii coridoarelor puterii de la Kremlin se întreabă pe mainile carui coafor, camerista sau valet vor fi incredintate in viitor institutii de stat, concerne sau ce alte noi oportunități enorme li se vor deschide in fata.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *