Astăzi 16 Ianuarie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 16:25
Abonamente

Actualitate 17 Decembrie 2017, ora 15:52

Gemalto, cel mai mare producator mondial de cartele SIM, va fi preluat de grupul aerospațial Thales, pentru 5,6 miliarde euro

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Compania franco-olandeza Gemalto, furnizor de solutii de securitate digitala, va fi preluata de grupul aerospatial Thales pentru 5,6 miliarde euro, dintre care 800 milioane euro reprezinta datorii.

Genalto, lider in domeniul cartelelor SIM, a refuzat pe 13 decembrie o oferta de preluare venita din partea grupului informatic francez Atos. Gemalto a fost creata in 2006, are vanzari de peste 3 miliarde euro si un total de 15.000 de angajati.

Grupul Thales va integra Gemalto in divizia sa de solutii digitale, dar brand-ul Gemalto va exista in continuare. Noua entitate va avea vanzari anuale de 3,5 miliarde euro si va fi in top trei jucatori mondiali pe piata de solutii de securitate digitale, spun cei de la Thales.Gemalto s-a infiintat in 2006 dupa fuziunea companiilor Gemplus si Axalto, iar o treime dintre veniturile sale vin din productia de cartele SIM. Compania se confrunta insa cu probleme financiare, profitul scade si Gemalto a anuntat ca va renunta la 300 de angajati in Franta.

Este de asteptat ca tranzactia sa fie incheiata in a doua parte din 2018. Gemalto a fost consiliata de Deutsche Bank si JPMorgan, iar Thales, de Lazard, Messier Maris & Associés si Société Générale.

Interesant este ca acordul dintre cele doua companii lasa o portita deschisa pentru Gemalto care poate accepta o oferta de preluare de la alta companie daca oferta este semnificativ mai favorabila celei de la Thales. O astfel de oferta nu poate fi insa acceptata daca nu este cu cel putin 9% mai mare decat cea facuta de Thales care ofera 51 euro/actiune.

Sursa: Hotnews.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 15 Ianuarie 2018, ora: 16:07

...(nu) îl mai citim pe Eminescu?...

...(nu) îl mai citim pe Eminescu?... Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Ianuarie 2018, de Pavel Păduraru

CONFIRMAT OFICIAL! „Violul de la Orhei” din 2014 a fost o minciună

Procuratura mun. Chișinău l-a scos de sub urmărire penală pe singurul tânăr învinuit de viol în acest dosar și a constatat că presupusa crimă nu a avut loc

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 12 Ianuarie 2018, de Ana Gabor

2018. Ce-ţi doresc eu ţie?

Românii au intrat în anul Centenarului Marii Uniri. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md