Actualitate

Germania este gata să trimită avioane în Siria

Anunțul a fost făcut ieri de surse guvernamentale de la Berlin, la finalul unei reuniuni la care au participat cancelarul Angela Merkel și mai mulți miniștri, printre care Frank-Walter Steinmeier (externe) și Ursula von der Leyen (apărare),.

Angela Merkel promisese miercuri, la Paris, să acționeze ‘repede’ pentru a răspunde la solicitarea președintelui francez, François Hollande, de a ‘reflecta la responsabilitățile suplimentare’ pe care Germania și le poate asuma în lupta împotriva terorismului. ‘Atunci cînd președintele (francez) mă invită să reflectez la responsabilitățile suplimentare pe care ni le putem asuma, pentru mine este o adevărată misiune și vom reacționa rapid’, afirmase Merkel în cursul unei declarații comune în fața presei.

Potrivit presei germane, Parisul dorește ca avioanele Tornado să efectueze misiuni de recunoaștere în sprijinul misiunii militare franceze contra grupării Statul Islamic, organizație care a revendicat atentatele teroriste de la Paris comise pe 13 noiembrie și soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți.

Miercuri, guvernul german a anunțat că va trimite 650 de soldați în Mali în sprijinul armatei franceze, implicată în lupta contra grupării jihadiste Statul Islamic în Siria.

Președintele francez François Hollande și cancelarul german Angela Merkel s-au deplasat împreună miercuri seară în Place de la République din Paris pentru a aduce un omagiu memoriei celor 130 de victime ale atentatelor teroriste de la 13 noiembrie din capitala Franței.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *