Politică

Germania salută progresele înregistrate de R. Moldova în relaţia cu UE

Agenda discuţiilor cu demnitarul german a inclus subiecte privind cooperarea bilaterală, relaţiile RM-UE şi evoluţia situaţiei post-electorale în Republica Moldova.

Șeful diplomației germane a adus felicitări pentru succesul partidelor proeuropene la alegerile parlamentare din 30 noiembrie curent și a subliniat importanța menținerii cursului proeuropean de dezvoltare a R. Moldova, în contextul consolidării relațiilor de parteneriat cu statele membre UE, inclusiv cu Germania.

Un subiect aparte al dialogului celor doi miniştri a fost asigurarea continuității parcursului european al R. Moldova, fiind reiterat sprijinul acordat în acest sens ţării noastre și salutate progresele înregistrate în relaţia cu UE.

De asemenea, a fost realizat un schimb de opinii privind ultimele evoluţii în regiune, precum şi în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean.
Viceprim-ministrul Natalia Gherman a relevat importanța asigurarii continuității sprijinului german în asigurarea păcii și stabilității durabile în regiune.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *