Moldova

Gherman convinsă că partidele pro-europene din Rep. Moldova vor marca o victorie în noiembrie

Declarația se conține în răspunsul la întrebarea privind o posibilă victorie în alegeri a opoziției comuniste pro-ruse. „Vom organiza alegeri democratice și transparente, așa cum facem întotdeauna, iar partidele pro – europene vor repurta o victorie convingătoare, deoarece moldovenii sunt europeni și ei se identifică cu Europa . Moldovenii sunt nerăbdători să revină în locul care le aparține – în familia europeană a națiunilor”, susține șefa diplomației de la Chișinău.

Natalia Gherman a mai spus că UE ar trebuii să ofere Ucrainei, Georgiei și R. Moldova o perspectivă clară de aderare, aceasta fiind o chestiune de necesitate urgentă.

Nu va costa foarte mult UE să ofere aceste perspective de aderare, dar va avea un efect foarte important , va mobiliza țările respective și va fi continua cursul reformelor pro-europene, a spus Natalia Gherman.

„Perspectiva europeană a făcut minuni pentru țările din Balcanii de Vest la momentul aderării lor și aș dori foarte mult să văd același rezultat și în țările Parteneriarului Estic, fapt care va asigura victoria forțelor pro-europene țările respective”, a declarat Natalia Gherman îmn interviul citat.

Șefa deiplomației moldovenești a mai specificat că „un număr mare de state membre ale UE se pronunță în favoarea oferirii calității de membru pentru Republica Moldova.”

sursa: hotnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *