Politică

Ghimpu cere o comisie de anchetă privind situaţia de la Banca de Economii

”Eu sunt pentru crearea unei comisii parlamentare care să verifice situaţia de la Banca de Economii”, a declarat Mihai Ghimpu, care a prezentat şi un raport al unui expert de la Fondul Monetar Internaţional, care atenţionează asupra situaţiei de la această instituţie, cu capital majoritar de stat.

Ghimpu a lăsat să se înţeleagă că situaţia băncii s-a înrăutăţit după ce în Consiliul de Administraţie al Băncii au fost admişi mai mulţi reprezentanţi ai Partidului Liberal Democrat, iar acest lucru ar fi fost provocat intenţionat. Potrivit liderului PL, în ultimul timp acţiunile băncii au scăzut în valoare de 3-4 ori, iar cei care au adus banca în această situaţie ar dori privatizarea ei la un preţ mic. În acest context, el a vorbit despre fosta clădire IPTEH, din centrul Chişinăului, despre care se cunoaşte că ar aparţine premierului Vlad Filat.

El a declarat că unica soluţie este majorarea capitalului băncii, cu bani din bugetul de stat şi a criticat proasta administrare financiară şi vamală, care aduce prejudicii enorme. ”Oferim credite neramsursabile de miliarde şi cerşim de la europeni bani. Facem contrabandă care aduce prejudicii de miliarde, dar cerşim bani de la europeni”, a declarat acesta.

.Amintim că recent analistul Victor Gurău a prezentat presei că Banca de Economii, în care îşi deţin economiile aproximativ 63 de mii de deponenţi, în mare parte pensionari, ar fi fost furată de 1,5 miliarde de lei, în special după schimbarea administraţiei băncii, în vara anului trecut. Guirău de asemenea a opinat că astfel s-ar pregăti privatizarea băncii ”la un preţ de nimic”.

Mai mulţi analişti şi politicieni, de asemenea, au cerut în ultimul timp crearea ueni comisii parlamentare de anchetă pe marginea situaţiei de la BEC.

Sursa Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *