Actualitate

Ghimpu: Decizia de a nu guverna cu PL este încă din 2013

Înainte de semnarea documentului, liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat a anunțat în debutul ședinței Parlamentului că PLDM și PD își asuma guvernarea în R.Moldova. Astfel, după 50 de zile de negocieri între liberal-democrați, democrați si liberali, s-a decis ca R.Moldova să aibă un Executiv minoritar, care va avea cel mai probabil susținerea din partea Partidului Comuniștilor.

”Acest anunț că PLDM și PD își asumă responsabilitatea pentru guvernarea R.Moldova înseamnă guvern minoritar, înseamnă renunțarea Alianței cu Partidul Liberal și guvernarea fie cu Partidul Comuniștilor sau Partidul Socialiștilor, dar nicidecum nu înseamnă o guvernare cu Partidul Liberal. Nu poți să mergi la alegerea președintelui cu 42 de mandate, cum au PLDM și PD. Noi regretăm, liberalii. Cu toate problemele pe care le are R.Moldova în urma guvernării lor, ei au fost cei care au guvernat patru ani cu noi și un an fără noi, tocmai în acest an au creat probleme mari. Cu toate acestea noi eram gata să participăm la guvernare. Dar, vedeți că interesul nostru nu a coincis cu interesul lor. Această decizie de a nu guverna cu noi nu este de azi, este din 2013, de când PLDM și PD și-au asumat să distrugă și Partidul Liberal, așa cum a fost distrus Frontul Popular, Partidul Forțelor Democratice”, susține Ghimpu.

Întrebat de ce totuși au durat atât de mult negocierile dintre cele trei partide PLDM, PL, și PD, Mihai Ghimpu a declarat: ”Tactica lor a fost să negocieze două luni de zile, după care să anunțe că Partidul Liberal a blocat tratativele. Acum spun că mai bine cu comuniștii, decât alegeri anticipate. Sunt speculații. Totul a fost făcut doar ca să compromită Partidul Liberal. Dar o dată ce în fața europenilor s-a găsit un consens, acest balon al lor s-a spart. Acum, dacă susții un guvern minoritar, dai dovadă de lipsă totală de responsabilitate în fața cetățenilor. Noi nu vrem să manipulăm, să mințim și să punem în pericol votul cetățenilor. Acest guvern minoritar ar putea duce la compromiterea cursului european. Ceea ce s-a întâmplat astăzi, după întâlnirea avută cu oficialii europeni, miroase urât”, a conchis politicianul moldovean.

Sursa: rfi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *