Politică

Ghimpu la negocieri cu Timofti: Sperăm că PLDM îşi va schimba decizia

Mai mult decât atât, Ghimpu a declarat că speră ca PLDM să-şi schimbe poziţia şi să participe la negocieri pentru a soluţiona problemele ţării.

"Am discutat că e timpul să depăşim criza social-politică. Din păcate odată ce PLDM rămâne pe poziţia veche, este imposibil. Sperăm că ei îşi vor anula decizia şi vor participa la negocieri", a spus liderul liberalilor.

În ceea ce priveşte candidatura unui potenţial prim-ministru, Mihai Ghimpu a declarat:

"Nu am discutat cum trebuie să fie candidatul la funcţia de premier. Guvernul este o instituţie politică care promovează reforme. Nu asta e important acum. Trebuie să găsim un consens toate trei partide. Atât timp cât nu este o majoritate nu putem să avem un Guvern. Nu trebuie să ne grăbim, trebuie să depăşim toate frustrările şi supărările. Totul depinde de oameni. Eu sper că după întâlnirea pe care am avut-o cu colegii europeni, PLDM să discute acest subiect într-o şedinţă la biroul sau consiliul lor".

Reamintim că preşedintele Nicolae Timofti are astăzi o nouă rundă de consultări cu fracțiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. Șeful statului a discutat cu reprezentanții PD şi PL și urmează să discute cu cei din PLDM.

Comuniștii și socialiștii au declarat că nu vor participa la discuții.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *