Actualitate

Ghimpu vrea dreptate până la capăt: Niciun ministru care a votat miliardul în viitorul guvern

Fiind întrebat duminică, la emisiunea ”Tema săptămânii” de la Canal 2 dacă Maia Sandu mai rămâne candidat la funcția de prim-ministru, liderul PL Mihai Ghimpu a anunțat că PL ar putea decide ca în general, nu doar Maia Sandu, dar și alți membri ai fostului guvern care sunt responsabili într-un fel sau altul de furtul banilor din sistemul bancar să nu se mai regăsească în viitorul executiv.

”Odată ce a luat o astfel de întorsătură, noi vom discuta la partid problema aceasta şi cred că nu vom vota nici un om care a votat în guvern cu miliardul. Dacă au pornit lucrurile aşa, apoi să facem dreptate până la capăt. La discuţiile anterioare am spus că nu am obiecţii faţă de nimeni, dar în seara asta spun că nu vreau să facă parte din viitorul guvern, cei care indirect sau direct au contribuit la furtul miliardului şi punct”, a declarat Ghimpu.

Amintim că liderul PL a criticat-o și la Pro TV pe Maia Sandu pentru condițiile pe care le impune Alianței, o parte dintre care, precum schimbarea guvernatorului BNM și a procurorului general, sunt ilegale. ”Cerințele ei depășesc legislația. Nu guvernul controlează aceste instituții. Cam habar nu are care este puterea în stat și cum funcționează aceste structuri”,

În plus, deși încearcă acum să se arate un mare promotor al justiției independente și a unui sistem financiar bancar puternic, chiar Maia Sandu a participat la devalizarea sistemului bancar și concesionarea Aeroportului, a arătat liderul PL. ”Dar când a votat aeroportul, când a votat de două ori miliarde pentru Banca de Economii? Unde era când s-a votat miliardul?”, a întrebat Mihai Ghimpu.

În final, el a anunțat că dacă Maia Sandu va continua în același stil, PL ar putea să-i retragă sprijinul politic pentru a candida la funcția de premier. ”Dacă o să continue să o facă pe nu știu cine, se poate întâmpla. Vreau un prim-ministru care să vină se se apuce de lucru. Sarcina ei este creșterea economică”.
 
Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *