Actualitate

Google lansează Android Oreo

Reamintim, Google ”botează” fiecare versiune de Android astfel încât acesta să înceapă, în mod cronologic, cu fiecare literă a alfabetului. De asemenea, fiecare versiune trebuie să fie un nume de prăjitură sau dulciuri în general.

Anterior, Google a brănduit Android 4.4 cu numele KitKat, semnând un acord similar cu grupul Nestle.

Între tehnologiile pe care Android 8.0 Oreo le va aduce regăsim Google Play Protect – o suită de securitate care să apere utilizatorii de amenințările informatice, suport picture-in-picture, dar și funcția Autofill – care memorează parole, iar utilizatorii pot completa câmpurile necesare sub un singur clic.

De asemenea, apar Aplicațiile Instant (Instant Apps), acestea fiind aplicații care pot fi folosite de utilizatori fără a fi descărcate direct pe telefon.

De obicei, noile versiuni de Android apar pe telefoanele Google Pixel – produse direct de către gigantul internetului sau pe seriile Nexus – produse de către o serie de companii pentru Google.

Noul Android 8.0 Oreo va apărea, însă, și pe modele lansate de către Samsung, Sony, Motorola, HTC, Sharp, Nokia, Huawei, LG, dar și pe produsele Essential – compania fondatorului Android, care a început acum să producă propriile smartphone-uri.

De regulă, cele mai ieftine modele au șanse slabe să primească noul update.

libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *